HAŠKI SUD TVRDI

'Šešelj nije bio klinički mrtav'

11.01.2012 u 22:07

Bionic
Reading

Glasnogovornica Haaškog suda (ICTY) Nerma Jelačić potvrdila je u srijedu da se vođa srpskih radikala Vojislav Šešelj nalazi u bolnici, ali je opovrgnula izjave njegovog pravnog savjetnika prema kojima je Šešelj bio 'klinički mrtav'

Šešelj, kojemu se pred Haaškim sudom sudi zbog ratnih zločina počinjenih u Hrvatskoj, BiH i protiv vojvođanskih Hrvata, nalazi se u bolnici, rekla je u Jelačić, ne preciziravši od čega boluje optuženik.

'Mogu vam potvrditi informaciju prema kojoj je Vojislavu Šešelju ukazana pomoć' u bolnici, rekla je Jelačić na konferenciji za novinare održanoj u Den Haagu, odgovorivši potvrdno na pitanje novinara o tomu nalazi li se 57-godišnji Šešelj 'u ovom trenutku u jednoj nizozemskoj bolnici'.

'Stanje Vojislava Šešelja je stabilno, a život mu je izvan opasnosti', rekla je Jelačić, ne želeći precizirati kada je Šešelj točno prebačen iz zatvora, u kojemu se nalazi od 2003., u bolnicu.

Jedan od Šešeljevih sudskih savjetnika, Zoran Krasić, za beogradski B92 u utorak je izjavio kako je optuženik imao srčanih ili tegoba s plućima te da je 'gotovo preživio kliničku smrt'.

'Moram odbaciti izjave o kliničkoj smrti optuženika', izjavila je Jelačić, dodavši kako je Šešelja u srijedu u bolnici posjetila njegova supruga.

Vojislav Šešelj ima najbolju skrb koju može dobiti u sklopu nizozemskog sustava zdravstva', rekla je Jelačić, ne preciziravši u kojoj je bolnici hospitaliziran.

U predmetu Šešelj početkom ožujka trebale bi se održati završne riječi.