OSTAJU U SLAVONIJI

Seljaci s traktorima ne idu na Zagreb - za sada

19.03.2011 u 10:27

Bionic
Reading

Iako su još u petak uvečer najavljivali pohod traktorima na Zagreb, nezadovoljni seljaci iz Vukovarsko-srijemske županije ipak u subotu ujutro nisu krenuli u prosvjednu vožnju prema hrvatskoj prijestolnici

Unatoč navodnim najavama po kojima bi se tijekom subote negdje u Slavoniji mogli sastati s ministrom poljoprivrede Petrom Čobankovićem, ipak su zaustavljeni na prosvjednim punktovima oko Vinkovaca gdje otežavaju ili blokiraju promet već 10 dana. Rok do kojeg očekuju očitovanje ministra Čobankovića i dogovor o sastanku je podne.

Nakon toga zaprijetili su pokretanjem traktora i odlaskom pred Ministarstvo poljoprivrede u Zagreb. 'Samo smo nakratko odgodili put u Zagreb, jer imamo naznake da bi moglo doći do sastanka s ministrom Čobankovićem', potvrdio je seljački vođa Tomislav Pokrovac dodajući da od 10 sati seljaci počinju prosvjedovati i kod Vrpolja u Brodsko-posavskoj županiji. Na cestama kod Jarmine i Ilače promet i dalje propuštaju samo jednim prometnim trakom.

Nezadovoljni seljaci traže isplatu poticaja u punom iznosu, istu cijenu plavog dizela za ribare i ratare koja ne bi prelazila četiri kune te državnu poljoprivrednu strategiju za idućih 10 godina. Ukoliko se i sastanu s ministrom poljoprivrede, a njihovi zahtjevi budu ispunjeni, traže da jamac sporazuma bude predsjednik Josipović. Samo u tom slučaju najavljuju prekid prosvjeda. U suprotnom prijete oštrijim mjerama.