šef prosvjednika

Sindikat poljoprivrednika smijenio Pokrovca. Terete ga da je zadržao novac

05.01.2024 u 17:58

Bionic
Reading

Predsjednik Stožera za obranu hrvatskog sela Tomislav Pokrovac smijenjen je s mjesta potpredsjednika Sindikata zaposlenih u poljoprivredi Slavonije i Baranje po čijim je tvrdnjama nezakonito sazvao sindikalnu skupštinu i od prisutnih neovlašteno prikupljao novac, što on odbacuje

Pokrovac je, tvrde u sindikatu 19. prosinca nezakonito sazvao skupštinu sindikata na kojoj je donio odluku o smjeni predsjednika Duška Pavlika i tajnika Leonarda Tikvića te za te dužnosti predložio druge osobe. Od prisutnih je također neovlašteno prikupljao novac koji je zadržao za sebe, a riječ je o 1900 eura, navode iz Sindikata, dodajući kako će protiv Pokrovca podnijeti i kaznenu prijavu.

Zbog toga je na Skupštini Sindikata zaposlenih u poljoprivredi Slavonije i Baranje, koja je održana 23. prosinca, donesena odluka po kojoj je Tomislav Pokrovac razriješen dužnosti zamjenika predsjednika Sindikata, izvijestio je Sindikat koji je zajedno sa Stožerom za obranu hrvatskog sela predvodio nedavne prosvjede svinjogojaca u Slavoniji.

Tomislav Pokrovac međutim, poručuje kako je sve što se događa velika sramota, ali ne njegova, nego Sindikata zaposlenih u poljoprivredi Slavonije i Baranje čijeg predsjednika Duška Pavlika optužuje da je prikupljao novce po prosvjednim punktovima tijekom prosvjeda te će protiv njega podnijeti i kaznenu prijavu.

"Radi se kriminal unutar Sindikata i sve se želi meni pripisati. Moja krilatica po kojoj sam poznat 'Ja sam Tomislav Pokrovac i ne prodajem se za novac' istinska je i uvijek će biti. Nitko mene ne može kupiti. Neka se javi onaj koji mi je dao nekakav novac", kazao je Hini Pokrovac, zamjerajući Pavlika da ni jednu noć nije prespavao na cesti s prosvjednicima. 

"O brojnim kaznenim prijavama koje su podignute protiv njega neću ni govoriti kao i o nezakonitim stvarima koje je radio tijekom afričke svinjske kuge", poručio je Tomislav Pokrovac, rekavši kako nikada nije dopuštao kriminal niti će kriminala u Stožeru za obranu hrvatskog sela biti dok je on predsjednik.

"Zbog svih tih nečasnih radnji Pavlika i njemu bliskih ljudi sazvao sam skupštinu Sindikata na kojoj nas se okupilo oko 150 članova s željom da uklonimo kriminal iz naših redova. I sada bih ja trebao biti kriv. Neće ići", poručio je Tomislav Pokrovac.