DOLIJAO 38-GODIŠNJAK

'Šejtan' ju namamio u Italiju pa od nje napravio seksualnu robinju

Bionic
Reading

Državljanin BiH iz okolice Cazina Elmir Dž., koji već duže vrijeme radi u talijanskom gradu Silandreseu, ženu je još u lipnju kontaktirao preko Facebooka te joj ponudio posao u obližnjoj talijanskoj tvornici za preradu voća.

Šejtan na Facebooku:

'Miran sam i pažljiv...'  Elmir Dž. oženio se prijepet godina po šerijatskom obredu u Cazinu. Tamo je pripadnik navijačkeskupine 'Ljuti Krajišnici' bosanskohercegovačkog prvoligaša 'Krajina',te je poznat pod nadimkom Šejtan (vrag). Na profilnoj Facebook stranicinavodi kako je 'miran, pažljiv, pogotovo kada je u pitanju ozbiljnaveza'.

Ne sluteći da je riječ o prijevari, 37-godišnjakinja se našla s muškarcem u Rijeci, odakle su zajedno krenuli u Silandrese u Južnom Tirolu, pedeset kilometara udaljenom od Bolzana. Nakon što su došli u stan, 38-godišnjak joj je oduzeo dokumente, te ju je dva mjeseca prisiljavao na spolne odnose, sve do početka kolovoza, piše Slobodna Dalmacija

Ubrzo nakon toga odvezao ju je i u okolicu Cazina u BiH gdje ju je također seksualno iskorištavao. Ženu je nakon nekog vremena pustio, no nakon toga joj je u kolovozu, kako navodi policija, upućivao prijeteće pozive i poruke tražeći da mu vrati novac, koji joj nije ni posudio. Uhićen je nakon što je 38-godišnjakinja sve prijavila policiji.

Početkom kolovoza odveo ju je u okolicu Cazina gdje ju je također seksualno iskorištavao. Nakon što ju je početkom kolovoza pustio, upućivao joj je prijeteće pozive i poruke tražeći da mu vrati novac, koji joj nije ni posudio. Uhićen je u petak u Ličkom Petrovom Selu, nakon čega je nad njim provedeno kriminalističko istraživanje, te je priveden sucu istrage Županijskog suda u Zadru uz kaznenu prijavu zbog kaznenih djela trgovanja ljudima, silovanja i iznude.


'Unatoč brojnim međunarodnim pravilima i konvencijama danas, na žalost, robovlasnički odnosi još postoje. Službene procjene govore da je godišnje oko 200 tisuća ljudi s jugoistoka Europe žrtva međunarodne trgovine ljudima. Sa zaradama između sedam i 13 milijardi dolara, međunarodno trgovanje ljudima je treći izvor prihoda za organizirani kriminal' kazao je Boris Radman, sudac kaznenog odjela Županijskog suda u Zadru, nakon što je prošle godine 32-godišnjeg državljanina BiH osudio na deset godina zatvora zbog silovanja i držanja maloljetnice u ropstvu.

Taj 32-godišnjak je više mjeseci 17-godišnjakinju iz BiH držao zarobljenu u iznajmljenom stanu obiteljske kuće u Zadru, gdje ju je fizički i seksualno zlostavljao. Oduzeo joj je osobne isprave, te je prisiljavao na težak fizički rad i služenje, prijeteći joj da će joj sjekirom otkinuti glavu i prste.