imovinska kartica nataše novaković

Šefica Povjerenstva za sukob interesa objavila što sve posjeduje i kolika joj je plaća

10.04.2018 u 12:17

Bionic
Reading

Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa među ostalima nalaže državnim dužnosnicima podnošenje imovinske kartice, a osoba koja je na čelu tog povjerenstva također je dužna javnosti podastrijeti podatke o svojoj te imovini bračnog druga. Gotovo pred istekom propisanog roka, mjesec dana otkako je od Dalije Orešković preuzela palicu, imovinska kartica Nataše Novaković objavljena je na stranicama ovog povjerenstva

Dolazak Nataše Novaković na čelo Povjerenstva za odlučivanje o sukobu interesa bio je turbulentan. Njezina protukandidatkinja bila je u javnosti omiljena Dalija Orešković te je išla po drugi mandat. No nakon što niti jedna nije dobila potreban broj glasova saborskih zastupnika Orešković je povukla kandidaturu i krenula u otvoreno kritiziranje vladajućih. Novaković je pritom dobila stigmu HDZ-ova kadra unatoč tome što je isticala da ne poznaje premijera Andreja Plenkovića niti je članica neke stranke.

Novaković je konačno kao jedina kandidatkinja izglasana u Saboru, a palicu Povjerenstva za sukob interesa od Orešković je preuzela 8. ožujka. S obzirom na to da je u roku od 30 dana bila dužna javnosti podastrijeti svoju imovinsku karticu, to je učinila 6. travnja.

Novaković, koja je posljednjih 12 godina radila u Hrvatskoj udruzi poslodavaca, kao predsjednica Povjerenstva za odlučivanje o sukobu interesa primat će plaću od 14.871 kunu neto. Uz to, od najma imovine uprihodi 1200 kuna. Suprug joj radi u tvrtki Ericsson Nikola Tesla te godišnje zaradi 168.573 kune.

Bračni par Novaković mjesečno plaća ratu od 518 eura za kredit od 60 tisuća eura dignut 2015. Suprug ima stan od 51 kvadratni metar u zapadnom dijelu Zagreba, procijenjen na 600 tisuća kuna i kupljen zaduženjem kod banke, dok u istom dijelu grada Nataša Novaković posjeduje nešto veći stan od 74 kvadrata. Ova nekretnina procijenjena je na gotovo 900 tisuća kuna, a stečena je darovnim ugovorom.

  • +26
Nataša Novaković Izvor: Cropix / Autor: Željko Puhovski

Supružnici imaju i građevinsko zemljište u Zadvorskom na zagrebačkoj periferiji od 600 metara kvadratnih, procijenjeno na 145 tisuća kuna. Na istoj lokaciji posjeduju i dio nekretnine od 462 kvadrata.

Novaković je i suvlasnica dijela kuće s okućnicom od 521 kvadratni metar u Zagrebu vrijedne 750 tisuća kuna. Također je vlasnica garaže u Rudešu od 75 tisuća kuna.

Uz to, Novaković ima štednju od 4400 eura, dok joj suprug posjeduje 10 dionica Ericsson Nikole Tesle, koje je kao djelatnik te tvrtke dobio na dar, te posjeduje 55 dionica HT-a.