NATAŠA NOVAKOVIĆ

Nova šefica Povjerenstva za odlučivanje o sukobu interesa samouvjereno poručuje: Nema nedodirljivih!

Nataša Novaković

Nataša Novaković

Izvor: Pixsell / Autor: montaža / tportal

'Nema nedodirljivih', poručila je novoizabrana predsjednica Povjerenstva za odlučivanje o sukobu interesa Nataša Novaković.

Novaković je u drugom pokušaju tajnim glasovanjem 78 zastupnika izabrana za čelnicu Povjerenstva. Nakon izbora pohvalila je rad svoje prethodnice Dalije Orešković pa smo su je pitali hoće li nešto mijenjati u budućem radu.

'Teško mi je reći u ovom trenutku jer još nisam bila u uredu, ne znam predmete i što me čeka. Što se tiče transparentnosti rada Povjerenstva ne želim ništa mijenjati jer je bitna karakteristika da ono bude transparentno i podaci budu dostupni javnosti', rekla je Novaković.

Hoće li inicirati izmjene Zakona vidjet će, kaže, kad ga počne primjenjivati u praksi. Idućeg tjedna, nakon primopredaje i odjave sa starog posla, očekuje da će početi na novom poslu i novim izazovima. Već za ponedjeljak sazvala je sastanak u uredu. 'Neće biti zastoja u radu', tvrdi Novaković.

'Ono što mislim da će mi pomoći što postoje dva člana koja su već imala petogodišnji mandat i oni će mi biti velika podrška. Povjerenstvo donosi odluke zajedno, ja jesam na čelu, ali bit će to timski rad', zaključila je nova šefica Povjerenstva za odlučivanje o sukobu interesa.

Na upit boji li se političkih pritisaka na njen rad te kako će na njih odgovoriti, ako ih bude.

'Ne očekujem neke velike političke pritiske, a ako do njih dođe mislim da ću se znati nositi u tom trenutku s njima', tvrdi Novaković.

  • +26
  • +23

Nataša Novaković

Izvor: Cropix / Autor: Željko Puhovski

Oporba je jučer bojkotirala glasovanje o izboru pa su je s Media servisa pitali Novaković hoće li joj biti na meti.

'A ma ne, mislim da me obje opcije ni lijeva ni desna ne poznaju, pa sve što se događalo oko izbora uopće ne shvaćam osobno. Sukob interesa nije pitanje ni lijevog ni desnog, to je univerzalno pitanje i nitko neće biti amnestiran od toga', kazala je.

Ako bude tako, mantra bi im trebala biti ono što je Nataša Novaković jasno i nedvosmisleno poručila: Nema nedodirljivih!'

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!