SLAVKO LINIĆ UZVRAĆA UDARAC

Šefica Porezne znala za Spačvu mjesecima ranije!

13.05.2014 u 13:13

Bionic
Reading

Sporni kupoprodajni ugovor kojim se dug Spačve prebija preuzimanjem zemljišta zbog kojeg je i smijenjen ministar financija Slavko Linić, bivša šefica Porezne uprave Nada Čavlović Smiljanec je još 30. listopada prošle godine poslala Liniću na potpis. Ispada da je znatno dulje znala za sporni ugovor nego što je tvrdila

Nadu Čavlović Smiljanec taj kupoprodajni ugovor nije trebao iznenaditi početkom ove godine. Prema informacijama Novog lista koji je u tiskanom izdanju objavio faksimil dokumenta iz kojeg je bjelodano da je ona 30. listopada prošle godine poslala dopis kojim se Liniću na potpis dostavlja kupoprodajni ugovor. Ti dokumenti nameću pitanje zašto ravnateljica Porezne, ako ih je vidjela još u listopadu i rujnu, nije na njih reagirala, upozorila ministra Linića, pa i premijera prije samog potpisa na nesrazmjer cijene po kojoj država kupuje zemljište i njegove stvarne vrijednost, kako je to učinila nekoliko mjeseci kasnije, kad su ugovori već bili potpisani.


Podsjetimo, Linić se u obrazloženju o aferi Spačva okomio na svoju bivšu šeficu Porezne uprave Nadu Čavlović Smiljanec koja je pokrenula aferu svojim pismom premijeru. 'Nepoznato je zašto je Nada Čavlović Smiljanec, ravnateljica Porezne uprave s tolikim odmakom vremena od dana sklapanja kupoprodajnog ugovora zatražila od Područnog ureda Vukovar da 3. ožujka 2014. izvrše procjenu vrijednosti predmetne nekretnine. Također je razvidno kako je ta procjena Područnog ureda Vukovar napravljena mimo uobičajene prakse i zakonskih propisa koji govore o porezu na promet nekretnina. Navedena procjena je neutemeljena obzirom da ne sadrži sve bitne činjenice', objašnjava Linić u obrazloženju premijeru.

Linić navodi kako smatra da je Čavlović Smiljanec neodgovorna u prozivanju svojih suradnika. Dodaje da je za dodatnu procjenu spornog zemljišta ona bila osobno zadužena. 'Temeljem pristigle nove procjene ne nalazim elemenata prijevare i kriminalnih radnji, a to znači niti eventualnog zahtjeva za naknadu štete', navodi Linić u pismu Milanoviću.

Više pročitajte ovdje