VOŽNJA PO AUTOCESTI

Šef u HAC-u pijan vozio službeni auto

29.07.2012 u 11:36

Bionic
Reading

Damir Guštin, brat predsjednika Uprave Hrvatskih autocesta Dražena Guština i jedan od šefova u toj tvrtki, u petak je oko 20.30 sati alkoholiziran upravljao službenim automobilom marke golf po autocesti A1.

Navodno mu je na odmorištu Dobra kod Ogulina izmjereno 2,67 promila alkohola u krvi, piše Večernji list napominjući da očekuje odgovor od policije na poslani upit.

Poznato je da su neki djelatnici te državne tvrtke već odgovarali zbog sličnih postupaka. Večernji piše da su pokušal stupiti u kontakt s braćom Guštin, ali bezuspješno, javila im se tek glasnogovornica HAC-a Kata Kuprešak.

– Odmah po primitku službene obavijesti provest ćemo postupak utvrđivanja odgovornosti, sukladno unutrašnjim aktima i Zakonu o radu, dakle postupit ćemo na isti način kao i do sada u sličnim situacijama, bez obzira o kome se radi – poručila je Kuprešak.

Na pitanje znači li to da će uslijediti otkaz, odgovara da je ta mjera primijenjena jedino u situacijama kada su nastupile velike štete na automobilima. Napominje da Damir Guštin ima pravo na korištenje službenog automobila 24 sata, da bi naknadno dodala kako se ne zna je li se što dogodilo, dok se ne dobije službena informacija.