dubravko jagić

Šef Sindikata policije dobio opomenu pred isključenje jer je u bazenu pjevao o teškom sindikalnom životu

  • Autor: V. B.
  • Zadnja izmjena 16.08.2022 17:03
  • Objavljeno 16.08.2022 u 15:54
Dubravko Jagić

Dubravko Jagić

Izvor: Cropix / Autor: Zeljko Puhovski / CROPIX

Predsjedništvo Sindikata policije Hrvatske odlučilo je izreći stegovnu mjeru opomene pred isključenje šefu sindikata Dubravku Jagiću nakon što se mrežama proširila privatna snimka na kojoj pjeva o svom poslu

Objavu policijskog sindikata koju potpisuje zamjenik predsjednika SPH-a Branko Koren prenosimo u cijelosti:

“Na sastanku je jedna od tema bila okolnost oko privatne videosnimke koja je nastala za vrijeme korištenja godišnjeg odmora predsjednika Sindikata, kao šala koja nije trebala biti dijeljena niti objavljena, a koja se proširila putem aplikacija.

Predsjedništvo Sindikata utvrdilo je kako navedeno ne predstavlja stavove Sindikata. Ujedno, svjesno je i poslovnog ritma i obveza predsjednika Sindikata, koje mu ujedno donose velik stres, praktičnu nemogućnost odmora te neminovno posljedice po zdravlje.

Kako je ipak došlo do neželjenog ponašanja čelnika Sindikata, Predsjedništvo SPH odredilo je Predsjedniku stegovnu mjeru propisanu Statutom – opomenu pred isključenje.

Obzirom da će predsjednik Sindikata privremeno biti na bolovanju, do njegovog povratka mijenjat će ga zamjenik Branko Koren, a poslove vođenja ureda provodit će glavni tajnik Edin Sarajlić.

Također, po potrebi sve hitne odluke donosit će Izvršno predsjedništvo. Ujedno, Predsjedništvo planira provesti redovnu Izbornu skupštinu do kraja godine, ukoliko to dozvole epidemiološki uvjeti.

Vjerujemo kako je izricanje stegovne mjere pokazatelj kako je Sindikat policije Hrvatske, kao ozbiljna i ustrojena organizacija, svjestan i odgovornosti koju navedeno nosi svim sindikalnim djelatnicima i aktivistima, pa i samom čelniku sindikata.”

Dubravko Jagić

Izvor: Cropix / Autor: Davor Pongracic / CROPIX

Podsjetimo, prije deset dana društvenim se mrežama i aplikacijama proširila snimka šefa Sindikata policije Dubravka Jagića koji na godišnjem odmoru u društvu prijatelja pjeva o “teškom sindikalnom životu” dok se istovremeno kupa u bazenu.

On je kratko za Jutarnji izjavio da je snimka nastala u vikendici njegovih roditelja koja ima bazen te da u njoj nema ništa sporno.

Pratite nas na društvenim mrežama:

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!