MILIBAND ZA 1.300 FUNTI

Šef opozicije operirao nos

28.07.2011 u 14:21

Bionic
Reading

Predsjednik Laburističke stranke Ed Miliband (41) operirao je nos zbog toga što je patio od jedne vrste apneje, dišne smetnje tijekom spavanja, što ga je neprestance budilo, donosilo mu migrene i druge komplikacije te njegovu suprugu Justine dovodilo do ludila zbog jakog hrkanja, javljaju listovi u Londonu

Nacija je načas odahnula od skandala s Murdochovim medijima pa se jedan dan bavila nosom šefa opozicije.

Hrpa doktora, medicine, ali i spinera, okupila se pred Nacionalnom kraljevskom bolnicom za uho, grlo i nos, gdje je jučer na jedan sat uspavan Ed Miliband da bi mu se ispravio septum u nosu, što je najblaži razlog za pojavu apneje, disfunkcije u disanju.

Naime, u nekim slučajevima disanje može stati i do deset sekundi, što pokreće mozak da probudi tijelo da bi se vratila redovna motorika mišića usta, lica i grla te zrak neometano stigao do pluća.

Pravi i spin doktori se natječu u pojašnjavanju do u tančine u čemu je bila narav Milibandova zdravstvena problema te koliko će sve to koštati (cca 1.300 funti), što pokazuje kako se radi odličan politički PR, nešto što, recimo, nedostaje ovdašnjim socijaldemokratima koji se s IDS-om na sva zvona svađaju ne zbog jednoga nosa, već zbog jedne uvažene stražnjice.

Pa tako se kaže da se Miliband često budi noću jako zabrinut za budućnost europske socijaldemokracije, ali da će sada moći mirno spavati i odmoreno se buditi da bi jače radio za boljitak britanske politike.

Novinari se, vješti kakvi već jesu, rugaju Milibandu oko toga hoće li se konačno njegov ne baš ugodan glas promijeniti: hoće li nakon operacije dobiti glas Laurencea Oliviera, Barryja Whitea i Kathleen Turner ili će to nalikovati na pištanje mašine za piljenja drva sposobne potjerati glasače iz sobe?

Naime, istraživanja pokazuju da glas političara znači puno više nego sadržaj njegove poruke pa su mnogi političari, kao što su George Osborne i Lady Thatcher, jako vježbali da bi imali ugodne niske tonove, a ne ispuštali pištave zvukove.

Čini se da će Milibandovi glasači ostati razočarani: operacija nije uspjela šefu laburista dati izvanredne retoričke vještine pa se čini da će ipak najviše profitirati Edova supruga Justine, koja će moći spavati bez žestoka hrkanja svoga muža.