ivica Lukšić

Šef KB Dubrave poručio: Imamo veliki priljev bolesnika, ali smo korak ispred virusa

15.12.2020 u 19:51

Bionic
Reading

U Hrvatskoj je danas 2360 novooboljelih, a preminule su 73 osobe. Pritisak na bolnice neprekidno raste. U njima je trenutno gotovo 2900 pacijenata, a njih 304 u teškom su stanju, na respiratoru. Nakon što smo prošli tjedan imali više od 35 posto pozitivnih u ukupnom broju testiranih, jučerašnji pad nastavio se i danas kada imamo 26.9 posto pozitivnih.

V.d. KB Dubrave Ivica Lukšić gostujući u središnjem Dnevniku HTV-a rekao je da trenutno u toj bolnici imaju 480 bolesnika, a 81 je na respiratoru.

'Imamo kontinuirano veliki priljev bolesnika, ali smo još uvijek korak ispred virusa i u stanju smo zbrinuti sve koji trebaju bolničko liječenje', rekao je.

Na pitanje kakvo je stanje sa liječnicima, Lukšić je rekao da permanentnom aktivnošću Ministarstva zdravstva od početka pandemija, pa i u ovim najtežim danima, mobilizira se cijeli sustav i da u KB Dubravi već duže vrijeme imaju kolege iz drugih zagrebačkih bolnica.

  • +22
KB Dubrava Izvor: Pixsell / Autor: Boris Scitar/Vecernji list/PIXSELL

'Danas smo otvorili i novu jedinicu od 24 kreveta koju drže liječnici Kliničke bolnice Sveti Duh i Merkur. Imamo relativno malo prostora za povećanje i povećanje intenzivističkih kreveta, rekao je te istaknuo kako smo u periodu kad pandemija pokazuje svoju najtežu stranu', rekao je.

Na upit smatra li da je ovo vrhunac, rekao je kako se nada da je: 'Upravo zato je Ministarstvo pokrenulo dodatne kapacitete i u drugim bolnicama, da u slučaju ako bude potrebno, da se bolesnici mogu smjestiti i u drugim bolnicama', zaključio je.

Pvi čovjek KB Dubrave rekao je kako je ovo pandemija koja ruši zdravstveni sustav, a minimalizirajući štetu za cijeli sustav bolnice su se preraspodijelile svojim radom. 'Mi operirano covid pozitivne bolesnike i do sada je napravljeno oko 200-tinjak operacija. To omogućuje da se u drugim bolnicama odvija, koliko je moguće, normalni program' rekao je. Kad je riječ o cjepivu, rekao je da je to jedini mogući izlaz iz pandemije i jedini način da se vratimo normalnom životu i krenemo liječiti i druge bolesti u punom opsegu.