PUKLA LJUBAV

SDSS raskinuo koaliciju s HDZ-om u Vukovaru

09.04.2010 u 16:10

Bionic
Reading

Vukovarski ogranak SDSS-a na službenim internetskim stranicama stranke obznanio je da raskida sporazum o političkoj suradnji s HDZ-om u Vukovaru, što je očita posljedica događanja na posljednjoj sjednici Gradskoga vijeća

Do nesuglasica između HDZ-a i SDSS-a došlo je kod izglasavanja promjena Statuta u dijelu koji se odnosi na uporabu srpskog jezika i ćiriličnog pisma. HDZ je na prijedlog svojeg koalicijskog partnera HSP-a dr Ante Starčević pokušao izmijeniti sporni članak, ali je SDSS bio protiv toga, dok su SDP-ovi vijećnici uoči glasovanja napustili vijećnicu. Prijedlog o izmjenama Statuta tako nije prošao.

'Pokušajem ukidanja prava Srba na upotrebu ćirilice koja je zagarantirana službenim Statutom grada, a u čijem donošenju je prošle godine i sam HDZ sudjelovao, dojučerašnji koalicijski partner zapravo je sam raskinuo političku suradnju sa SDSS-om. I službeno konstatiramo prekid suradnje i dosadašnje koalicije u Gradskom vijeću', rekao je Informativnoj službi SDSS-a Dejan Drakulić, predsjednik vukovarske stranačke organizacije, ujedno i treći dogradonačelnik Vukovara.

Iz SDSS-a je potvrđeno i da će njihov Klub vijećnika ubuduće djelovati samostalno u Gradskom vijeću Vukovara, a neslužbeno se doznaje da nikakvih razgovora na temu mogućih koalicija sa SDP-om nije bilo. U Vijeću, naime, sjedi 13 vijećnika oporbenog SDP-a, trojica SDSS-ovaca, dvojica iz Starčevićevog HSP-a te 11 HDZ-ovih vijećnika. Očito je kako je koalicija HDZ – HSP dr Ante Starčević ovim SDSS-ovim izlaskom iz partnerstva izgubila većinu, pa Vijeće dolazi u pat poziciju.

Dan ranije čelni čovjek vukovarskog HDZ-a Petar Mlinarić rekao je da je suradnja sa SDSS-om moguća, ali da neće biti tehničke prirode.