DATUM IZBORA I DALJE TAJNA

SDP u subotu bira izborne koordinatore i potvrđuje izborni tim

20.03.2015 u 06:54

Bionic
Reading

Glavni odbor SDP-a koji će u subotu zasjedati prvi put u ovoj godini, trebao bi potvrditi izborni tim za nadolazeće parlamentarne izbore. Ključna imena u timu već su odavno poznata, no Glavni odbor ovaj put bi trebao izabrati i koordinatore po izbornim jedinicama

Više od 100 članova Glavnog odbora SDP-a trebalo bi potvrditi da će direktor izborne kampanje biti glavni tajnik stranke Igor Dragovan, koji će odgovarati samo šefu stranke Zoranu Milanoviću.

Glavno stranačko tijelo trebalo bi potvrditi i da će Milanka Opačić u izbornoj kampanji biti zadužena za koordinaciju između stranke i Vlade, dok bi Ranko Ostojić trebao biti zadužen za koordinaciju na terenu.

Točnije, Ostojić će biti zadužen za koordinatore po izbornim jedinicama, koji bi na terenu trebali aktivirati članstvo. Njegova uloga bit će vrlo slična onoj koju je u posljednjih nekoliko kampanja imao glavni tajnik HDZ-a Milijan Brkić.

Tko će točno biti koordinatori po izbornim jedinicama još se ne zna, no vrlo vjerojatno će to biti predsjednici županijskih odbora SDP-a. Na predsjedničkim izborima koordinatoru su bili predsjednik zagrebačkog SDP-a Davor Bernardić, predsjednik SDP-a u Bjelovarsko bilogorskoj županiji Vedran Babić, predsjednik SDP-a u Varaždinskoj županiji Mario Habek, predsjednik SDP-a u Osječko baranjskoj županiji Domagoj Hajduković, zatim Zdravko Ronko, bivši ministar zdravlja Rajko Ostojić, Damir Mateljan iz karlovačkog SDP-a, bivši ministar obrazovanja Željko Jovanović, načelnik općine Tisno Ivan Klarin, te Darko Parić iz Splita. Naime, na predsjedničkim izborima šef stranke Milanović predložio je da koordinatori ne budu sudionici izvršne vlasti.

Hoće li to tako biti i u kampanji, još nije poznato, no za pretpostavljat je da će u slučaju parlamentarnih izbora SDP-u za aktiviranje članstva ipak trebati jači i u javnosti poznatiji ljudi. Naime, već sada je jasno da će SDP kampanju bazirati na predstavljanju uspješnih politika.

Milanka Opačić u zadnjih nekoliko mjeseci rastrčala se državom predstavljajući Vladin projket oprosta dugova najsiromašnijim građanima, Mirando Mrsić ovih dana uz premijera Zorana Milanovića posvuda reklamira 'Garanciju za mlade', dok se Gordan Maras bacio na promoviranje 'Poduzetničkog impulsa', a Siniša Varga na 'Program plus'.

Iako je HRT jučer izvijestio da se kao datum izbora u stranci spominje listopad, doznajemo da se još uvijek kalkulira s različitim opcijama te da nikakva formalna odluka nije donesena. U fokusu SDP-a su, kažu nam u stranci, rad na terenu te komunikacijska strategija.

Osim o nadolazećim izborima, u subotu bi GO SDP-a trebao raspravljati i o financijskom izvještaju stranke, dok se pod točkom razno može nametnuti bilo koja tema.