RASIPANJE GLASOVA

SDP u strahu od Mesićeva izlaska na izbore

kosor mesić Pag

kosor mesić Pag

Izvor: Cropix / Autor: Jure Mišković / CROPIX

Na predstojećim parlamentarnim izborima osim lijeve i desne koalicije mogao bi se pojaviti i dugo najavljivani treći blok Stjepana Mesića, o čemu je ovih dana u medijima više govorio bivši ministar turizma Ivan Herak

On je izjavio da će biti Mesićev savjetnik za turizam te da će se njih dvojica aktivnije angažirati u politici, ali u Mesićevu uredu nisu željeli komentirati te Herakove najave, piše Jutarnji.hr.

Mišljenja oko Mesićeva aktivnijeg bavljenja politikom u lijevoj koaliciji su podijeljena. U tzv. 'kukuriku koaliciji' se pomalo pribojavaju Mesića jer bi im mogao uzeti dio glasova. Tome u prilog govori i poruka šefa IDS-a Ivana Jakovčića.

'Pozivam Mesića da se uključi s nama, ali nikako da se stvara neki treći blok. Ja ću inzistirati da ga se nakon naše pobjede na izborima uključi kao jednog od naših glavnih ambasadora prema vani', kazao je Jakovčić u medijima.

Problem je i u Mesićevim odnosima sa SDP-om, koji i nisu najbolji. Oni koji bolje poznaju Mesića, piše Jutarnji.hr, kažu kako je vjerojatnije da će on krenuti s trećim blokom, i to u Istri, gdje je i inače imao najveću potporu.

Osim lijeve koalicije, i HDZ je nedavno pozvao sve desne građanske stranke da se okupe oko HDZ-a jer se samo u takvoj koaliciji mogu suprotstaviti povratku ljevice na vlast.

No okupljanje desnog bloka bit će otežano jer su na desnici ljuti na HDZ i smatraju da je ta stranka izdala državotvorna načela jer surađuje sa SDSS-om te ističu kako se sjete desnice tek kada im je rejting poljuljan i zaprijeti im opasnost da izgube vlast.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!

Napiši ovdje što ti misliš o ovoj temi