JURČIĆ PROTIV JOSIPOVIĆA

SDP u nedjelju bira svoga predsjedničkog kandidata

10.07.2009 u 11:27

Bionic
Reading

Na unutarstranačkim izborima u nedjelju, 34.075 članova SDP-a izabrat će svoga predsjedničkog kandidata između dvojice aspiranata - Ljube Jurčića i Ive Josipovića, rekao je glavni tajnik stranke Igor Dragovan na konferenciji za novinare u stranačkoj središnjici na Iblerovu trgu u Zagrebu

'Ovi izbori su prvi korak prema pobjedi SDP-a na predsjedničkim izborima', rekao je Dragovan. Izbori će se održati na 500 biračkih mjesta diljem zemlje, a nadgledat će ih tri tisuće članova biračkih odbora te 105 članova županijskih izbornih komisija.

Dragovan je naglasio da stranka tim izborima postavlja najviše standarde demokracije unutar svoje strukture te je ujedno i jedina sposobna postaviti takve standarde u Hrvatskoj.

'Tri tjedna kampanje, od 20. lipnja kada je donesena odluka o untarstranačkoj kampanji, protekla su u vrlo dobro organiziranom i demokratskom ozračju i oba su kandidata iskoristila vrijeme da dodatno razgovaraju s članstvom', rekao je Dragovan.

Biračka mjesta otvaraju se u osam sati ujutro, a glasovanje završava u 20 sati. Prvi preliminarni rezultati očekuju se dva do tri sata nakon zatvaranja birališa.

'Tko god bude pobjednik na unutarstranačkim izborima, SDP će u potpunosti stati iza njega i čvrsto vjerujem da će to biti sljedeći predsjednik Republike Hrvatske', zaklljučio je Dragovan.