GRBIN U PETRINJI

SDP predstavio nezavisnog Daniela Berdaisa za sisačko-moslavačkog župana

29.04.2021 u 20:16

Bionic
Reading

Sisačko-moslavački SDP predstavio je u četvrtak u Petrinji Daniela Berdaisa, nezavisnog kandidata za župana te županije te stranačke i nezavisne kandidate za čelnike jedinica lokalne samouprave kojima SDP daje potporu.

Predstavljanju kandidata bili su uz predsjednika SDP-a Peđe Grbina, nazočni i čelnici Centra, ORaH - Zelene alternative, Laburisti - Stranke rada i HDRS-a.

Obraćajući se okupljenima, Berdais je rekao kako je Petrinja najveći simbol neuspjeha naše države da riješi probleme svojih građana. "Potres razotkrio da je car gol. Da nema ni krpice na sebi, da smo prepušteni svatko sam sebi i da nikog osim nas samih ne zanima hoćemo li ovdje ostati živjeti ili otići", rekao je dodavši da ima odlučnost preuzeti najteži posao te čeličnu volju da ustraje i uspije.

Dajući potporu njegovoj kandidaturi, Peđa Grbin je napomenuo kako su dva razloga skupa u Petrinji. Prvi je da se govori o onome što ovdje treba učiniti, a drugi da se pruži potpora kandidatu koji je u stanju da svojim radom, željom i vizijom osigura razvoj ovog kraja, a takav je kandidat Berdais, rekao je čelnik SDP-a.

Grbin: Nedopustivo da Petrinja, Glina i županija postanu područje duhova

Hrvatska je, naglasio je Grbin, pokazala srce, ali to nije dovoljno. "Potrebne su ideje, planovi i vizija. Zakon o obnovi nije dovoljan jer sama obnova ne može biti dovoljna. Zato upućujemo apel Vladi da osim obnove, koja debelo kasni, moramo donijeti i druge odluke kako bi se ovaj kraj revitaliziralo. Ne smijemo dozvoliti da Petrinja, Glina i cijela županija postanu područje duhova", poručio je.

U riječima potpore, Dalija Orešković (Centar) je napomenula kako je Sisačko-moslavačka županija i dosad bila zapuštena, zanemarena i osiromašena. "Za Petrinju želim da postane centar nove nade, što znači da političke opcije moraju biti spremne na ovom mjestu pokazati spremnost pružiti jedna drugoj ruku suradnje, sa željom da svoje znanje, iskustvo i spremnost na mukotrpan rad stave na raspolaganje za stvaranje dobrobiti građana jednog kraja", rekla je Orešković.

Zorislav Antun Petrović (ORaH), je rekao kako Berdais živi i misli "zeleno", te zaslužuje potporu. Dodao je kako su sigurni da on može od te županije stvoriti "zeleno srce Hrvatske", odnosno županiju u koju se ljudi mogu doseljavati, a ne iseljavati.

Marinela Perković je predstavljena kao kandidatkinja za zamjenicu župana, Kristina Ikić Baniček kao kandidatkinja za sisačku gradonačelnicu, Svjetlana Lazić za gradonačelnicu Petrinje, Jasminka Molnar za gradonačelnicu Kutine, Ivanka Crnko za načelnicu Sunje, Ivona Lukačević za načelnicu Lekenika, Saša Jagarčec za gradonačelnika Popovače, Dalibor Živković za načelnika Topuskog i Tomislav Bišćan za načelnika Velike Ludine.