JAKE SNAGE HDZ-OVIH ŽENA

'SDP-ovke, primite se Biblije i bontona!'

  • Autor: tportal.hr/Hina
  • Zadnja izmjena 02.08.2010 15:50
  • Objavljeno 02.08.2010 u 14:54
sunčana glavak

sunčana glavak

Izvor: Cropix / Autor: CROPIX / Ranko Suvar

Saborske zastupnice HDZ-a - Karmela Caparin, Sunčana Glavak i Vesna Buterin te predsjednica Zajednice žena HDZ-a 'Katarina Zrinski' Katarina Fuček, osudile su na današnjoj konferenciji za novinare nedavne izjave kolegica iz SDP-a vezane za pitanje zaštite ženskih prava i odlaska u mirovinu, ocijenivši ih licemjernima

'Ovih dana iz SDP-a možemo čuti razne napade i pozive na zaštitu ženskih prava a zapravo se radi o čistom politikanstvu i demagogiji', poručila je Vesna Buterin.

Drži kako je SDP pokazao svoju borbu za zaštitu ženskih prava dok je bio na vlasti, i to kresanjem porodiljnih naknada i skraćivanjem neplaćenog porodiljnog dopusta, a što je bio udar 'na ženu, majku i na natalitetnu politiku'.

Buterin je podsjetila da je izjednačavanje dobne granice za odlazak u mirovinu za žene i muškarce bio dio programa Vlade Ivice Račana. To izjednačavanje na neki način postaje pravilo u Europi i većina je zemalja izjednačila dob ili je u postupku izjednačavanja, kazala je izdvojivši kao primjere Njemačku, Nizozemsku, Španjolsku i dr.

Sunčana Glavak podsjetila je da se odluka Ustavnog suda o izjednačavanju dobi za odlazak u mirovinu za žene i muškarce mora izvršiti te da su izmjene Zakona o mirovinskom osiguranja jedna od mjera Vladinog gospodarskog oporavka koje će se provesti.

Pozvala je kolegice iz SDP-a da više koriste Bibliju i Bonton jer nas 'te dvije knjige nisu ničem lošem naučile', dodajući kako bi 'primjerenije bilo čuti konstruktivnu retoriku a ne samo laži, optuživanje i licemjerstvo koje dolazi iz oporbenih redova SDP-a'.

Karmela Caparin drži istupe SDP-a uvredljivima, apostrofirajući posebno istupe SDP-ove zastupnice Ingrid Antičević Marinović. 'Kolegice misle da mi i ovaj narod bolujemo od amnezije, no varaju se, jer dobro znamo što su oni radili kada su bili na vlasti', rekla je Caparin podsjetivši na smanjivanje otpremnina, smanjivanje otkaznih rokova i plaća u službama u državnim ustanovama.

I Katarina Fuček drži da Ingrid Antičević-Marinović 'nije važno što će reći ni kako će zvučati, važno joj je da ima mikrofon i da je u javnosti. Za nju je to samo politički marketing'.

Poručila je da se 'SDP ne mora slagati s HDZ-om i podržavati premijerku, ne mora ni jedan rezultat priznati, ali ono što se očekuje od ozbiljne političke stranke je da gradi i prizna pravnu državu i institucije koje ju čine'.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!

Napiši ovdje što ti misliš o ovoj temi