fajt na mrežama

SDP-ovka spustila HDZ-u oko mogućih novih ministara, pogledajte kako su joj odgovorili

31.03.2022 u 12:34

Bionic
Reading

Politička tajnica SDP-a Mirela Ahmetović prokomentirala je na Twitteru najavljene kadrovske promjene u Vladi RH, a nije prošlo dugo i na prozivke su joj odgovorili iz HDZ-a

Više HDZ-ovih izvora potvrdilo je jučer pisanje Jutarnjeg kako je vrlo vjerojatno da će u rekonstrukciji otići barem četvero ministara i to Uskokovi osumnjičenici ministar rada Josip Aladrović i potpredsjednik vlade Boris Milošević te ministrica fondova EU Nataša Tramišak i ministar gospodarstva Tomislav Ćorić. Na potencijalnoj listi otpisanih još je i ministar zdravstva Vili Beroš.

Izvori iz HDZ-a kažu kako je sigurno da odlazi Aladrović, koji je premijeru i sam iskazao želju za odlaskom, kao i Ćorić. No, za neke HDZ-ovce, kažu, iznenađenje je tko bi ga u ministarskoj fotelji mogao naslijediti.

Naime, u stranačkim kuloarima najviše se spominje ime Margarete Mađerić, državne tajnice u Ministarstvu rada. Mađerić je uz neke stranačke funkcije, poput one da je bila na čelu HDZ-ove Zajednice žena Katarina Zrinski, bila u tri mandata i zastupnica u Gradskoj skupštini, potom saborska zastupnica, a svojedobno je bila i HDZ-ova kandidatkinja za gradonačelnicu Zagreba, pišu novinari Jutarnjeg lista Goran Penić i Rozita Vuković.

Na glasine je reagirala politička tajnica SDP-a Mirela Ahmetović koja je na Twitteru napisala: 'Ako Damir Filipović može biti ministar gospodarstva i održivog razvoja, a Margareta Mađerić ministrica socijale, onda nema razloga da ministarstvo obrazovanja ne preuzme dr. Vice Mihanović. To bi bila kolosalna pobjeda Plenkovićevih izvanrednih kadrova'.

Nije prošlo dugo i odgovorili su joj iz HDZ-a: 'Predlažemo da u wannabe Vladi SDP-a, Možemo i Mosta LNG komesarka Ahmetović postane ministrica energetike. Pa da ostvari svoj cilj - da ponovno bude ovisna o ruskom plinu', naveli su iz HDZ-a.