izbori ispred interesa

SDP-ovi zastupnici: Hrvatska je talac HDZ-a zadnjih 30 godina

27.02.2020 u 11:57

Bionic
Reading

Saborski zastupnici SDP-a u četvrtak su ocijenili da Vlada ne radi ništa i da HDZ još jednom pokazuje da su im njihovi unutarstranački izbori ispred interesa Hrvatske koja je, kažu, talac HDZ-a zadnjih 30 godina

Potpredsjednik Sabora i zastupnik SDP-a Siniša Hajdaš Dončić na konferenciji za novinare u Saboru istaknuo je da Vlada već više od mjesec dana ne radi ništa i da se do izbora ne namjerava baviti ničim. „Na dnevnom redu Sabora je 90 posto oporbenih prijedloga, Vlada više ne radi, dakle ovo je 'game over, gotova priča'“, rekao je Hajdaš Dončić.

Njegov stranački kolega Saša Đujić ustvrdio je da je, ako se sutra ne bude glasalo ili se bude glasalo djelomično ili u nekom trenutku padne kvorum, onda stvarno upitno ima li ova Vlada uopće većinu i kada će više završiti to putovanje Vladinim brodom u krivom smjeru.

Da Vlada ne radi ništa, potvrđuje i činjenica da se Vlada ni nakon tri tjedna, kada je opet na dnevni red došao naš Zakon o pobačaju, ponovno nije očitovala i ne želi se očitovati niti su na raspravu poslali predstavnika Vlade. Tražimo da se o tome raspravlja i da se Vlada o tome očituje, a HDZ još jednom pokazuje da su im njihovi unutarstranački izbori ispred interesa Republike Hrvatske, rekao je Đujić.

Dodao je da ne može Hrvatska biti talac HDZ-a zadnjih 30 godina, a da oni svaki novi dan pokazuju svojim primjerima da je to upravo tako.

I dalje ćemo inzistirati na onome što ankete pokazuju - da 80 posto građana Hrvatske smatra da žena mora imati pravo na izbor, i na tragu toga, kao i odluke Ustavnog suda, SDP je izradio svoj prijedlog, a Vlada već mjesec dana opstruira tu raspravu, napomenuo je.

Dodao je da iz Vlade nema nikakvih rješenja ni zakonskih prijedloga koja su žurna, kao ni Zakon o brdsko-planinskim područjima.

Godinu dana Vlada nije u stanju donijeti plan razvoja koji bi potaknuo neke mjere. Vlada ne radi ništa, u Saboru imamo folklor i nema nikakvih rješenja. Bave se predsjedanjem Vijećem Europske unije gdje pričaju jedno, a zakonskih inicijativa ili nema ili rade suprotno od onoga što premijer Plenković govori, naglasio je Đujić.

Komentirajući sutrašnje glasanje o razrješenju dosadašnjeg glavnog državnog odvjetnika Dražena Jelenića, o čemu će glasati i zastupnici pod istragama i procesima, Đujić je ocijenio da je riječ o lošem sustavu i Vladi koja nema odlučnosti reći da nešto ne valja i da to treba osuditi.

Vladajući su Jelenića u nedavnoj raspravi o izvješću o njegovu radu hvalili, a sada ga, kaže, zanima kako će sutra glasati, hoće li njegov rad ocijeniti lošim samo zato što su u tjedan dana saznali da je mason.