PREDSJEDNIŠTVO ZASJEDA

SDP opet raspušta ogranke?

19.05.2016 u 16:41

Bionic
Reading

Nakon odluke o raspuštanju splitskog ogranka stranke, Predsjedništvo SDP-a danas bi moglo odrediti istu sudbinu za još nekoliko ogranaka. Točna brojka nije sasvim poznata, no zna se da, unatoč nekim nagađanjima, u toj brojci neće biti zagrebački ogranak

Iako tema raspuštanja ogranaka sigurno neće biti jedina na sjednici Predsjedništva koja započinje u 17 sati na Iblerovu trgu, definitivno će odjeknuti u javnosti. Hoće li i koliko će ogranaka raspustiti, znat će se nakon sjednice Predsjedništva.

Čime će se ono baviti, nije želio otkriti ni potpredsjednik stranke Ranko Ostojić. 'Imamo svojih tema i razgovora', rekao je Ostojić novinarima u Saboru.

Upitan hoće li biti raspuštanja ogranaka, Ostojić je kazao: 'Govorite o raspuštanju organizacija kao glavnoj temi, a zaboravili ste koliko se to puta događalo na nekim drugim mjestima. Ako je to potrebno, onda Predsjedništvo mora predložiti Glavnom odboru i to apsolutno nije najvažnija tema Predsjedništva SDP-a niti se radi o nekakvim čistkama, osvetama, revanšizmu ili slično. U tim organizacijama, ako postoje poremećeni odnosi, onda svaka ozbiljna stranka, bio to SDP, HDZ ili netko drugi, mora ostvariti kooperiranje radi zajedničkog cilja, a ne dozvoljavati da neki pojedinci odnosno osobe podređuju organizaciju svojim ambicijama. I to je razlog zašto u cilju jačanja organizacije se donose i takve odluke, ne bi pisalo u statutu, niti bi se to radilo da nije potrebno.'

Ako se i odluče na taj korak, Predsjedništvo će samo predložiti raspuštanje, a konačnu odluku će donijeti glavni odbor koji bi trebao zasjedati vikend nakon blagdana Tijelovo.