PRIJAVIO GA PR

SDP bez komentara na odbačenu prijavu protiv Milanovića

17.07.2016 u 16:03

Bionic
Reading

U SDP-u u nedjelju nisu imali nikakva komentara na tekst "Istina o prijavi protiv šefa SDP-a" iz "Nedjeljnjeg Jutarnjeg" uz napomenu kako i u tekstu ionako stoji da je prijava protiv Zorana Milanovića odbačena.

Bivši premijer i predsjednik SDP-a Zoran Milanović ispitan je prije 15-ak dana u zagrebačkom Županijskom državnom odvjetništvu zbog optužbi za zloporabu povjerenja u gospodarskom poslovanju. Iako se ta optužba odnosila izravno na njega, kao na predsjednika SDP-a, Milanović je obavijesno ispitan u svojstvu građanina. Riječ je, naime, o tzv. predistražnim radnjama u povodu kaznene prijave koju je podnio Mladen Hrgarek, vlasnik tvrtke Madison Consulting, SDP-ove dugogodišnje PR agencije.

Hrgarek je Državnom odvjetništvu prijavio Milanovića jer je 2009. godine zahtijevao od njega da, ako ne želi raskid suranje SDP-a i Madisona, zaključi ugovor s njegovim prijateljem Igorom Kneževićem i isplaćuje mu 15.000 kuna mjesečno za nepostojeće, fiktivne usluge. Time je Hrgarek, optuživši Milanovića i njegova prijatelja Kneževića, optužio i samog sebe", piše "Nedjeljni Jutanji".

"Ne da nisam utjecao na Hrgareka, nego s njim nisam nikada ni razgovarao o Kneževiću. Insinuacije o pogodovanju Kneževiću i tvrdnje da mi je Knežević plaćao skijanja neistinite su konstrukcije", rekao je Zoran Milanović u tužiteljstvu, piše "Jutanji".

U tekstu se, naime, opširno iznosi Hrgarekovo viđenje događaja otprije sedam godina te Milanovićeve i Kneževićeve izjave u tužiteljstvu, kao i podatak da je tužiteljstvo početkom srpnja odbacilo Hrgarekovu kaznenu prijavu jer nije utvrđen "razuman stupanj vjerojatnosti na učin prijavljenog kaznenog djela".

Hrgarek je na odbačaj kaznene prijave reagirao prije nekoliko dana pritužbom Glavnom državnom odvjetniku.