SNIJEG I OLUJNI VJETAR

Saznajte kakvo je stanje u prometu

18.01.2013 u 10:41

Bionic
Reading

Vozi se otežano zbog snijega u Gorskom kotaru, Hrvatskom primorju, Lici, središnjoj i sjeverozapadnoj Hrvatskoj, uz mjestimice olujni vjetar u priobalju, Lici i Gorskom kotaru, izvijestio je jutros Hrvatski autoklub. Sve pruge na području Hrvatske otvorene su za promet, no zbog velikih količina snijega željeznički promet teče s poteškoćama, izvijestili su jutros iz Hrvatskih željeznica

Na relacijama na kojima su otkazani lokalni putnički vlakovi brzi i IC vlakovi voze kao putnički, odnosno zaustavljaju se na svim kolodvorima i stajalištima kako bi svi putnici stigli do svojih odredišta. Njihova su kašnjenja do 60 minuta.

Tako vlak 824 iz Splita za Zagreb kasni 240 minuta. Vlak 825 iz Zagreba za Split zbog snježnih zapuha trenutačno kasni oko 400 minuta. Umjesto vlaka broj 521 od Zagreba prema Splitu vozi autobus. Kod ostalih vlakova bilježe se kašnjenja od 10 do 15 minuta.

Za sada su, među ostalima, otkazani sljedeći vlakovi: Novska (5.40) – Zagreb Glavni kolodvor (8.26), Zagreb Glavni kolodvor (5.35) – Volinja (8.58), Sisak Caprag (8.20) – Zagreb Glavni kolodvor (9.32), Zagreb GK (10.43) – Novska (13.50), Volinja (11.07) – Sisak (13.25), Slavonski Brod (9.43) – Novska (11.06), Novska (7.35) – Slavonski Brod (9.06).

Stanje na cestama

Za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama nema slobodnog pravca iz smjera unutrašnjosti prema Hrvatskom primorju, Istri i Dalmaciji te obrnuto.

Upozorava se vozače da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama te da ne kreću na put bez zimske opreme!

Za sva vozila zatvorene su dionica autoceste A1 između čvorova Sveti Rok i Maslenica, dionica Jadranske magistrale (D8) od Senja do Svete Marije Magdalene i državna cesta D218 Dobroselo - Mazin - Bruvno.

Samo za osobna vozila otvorene su: A1 između čvorova Maslenica i Posedarje, A6 između čvorova Delnice i Kikovica, D8 Jadranska magistrala od Bakra do Senja, D25 Gospić-Karlobag, D54 Maslenica - Zaton Obrovački i Paški most.

Na Krčkom mostu zabrana je prometa za autobuse na kat, vozila s kamp prikolicama i motocikle (I. skupina).

Na autocesti A6 Rijeka-Zagreb zbog prometne nesreće u tunelu Čardak u smjeru Zagreba prometuje se jednim trakom.

Zbog zimskih uvjeta promet je zabranjen za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama, dok ostala vozila moraju imati zimsku opremu na autocestama: A1 između čvora Bosiljevo i tunela Mala Kapela, A2 Zagreb - Macelj između Krapine i Trakošćana te A6 Rijeka - Zagreb između čvorova Kikovica i Bosiljevo 1, kao i na većini državnih i županijskih cesta u Gorskom kotaru, Hrvatskom primorju, Lici, središnjoj i sjeverozapadnoj Hrvatskoj, uključujući staru cestu kroz Gorski kotar (D3) i državnu D1 na dionici Karlovac-Gračac-Knin.


Zbog zimskih uvjeta zabranjen je promet teretnim vozilima na graničnim prijelazima Jurovski Brod, Brod na Kupi i Ličko Petrovo Selo.

Na GP Macelj na izlasku iz zemlje zbog gustog prometa teretnih vozila prometna policija ih povremeno isključuje kod čvora Sveti Križ Začretje na autocesti A2 Zagreb-Macelj.

Zbog nepovoljnih vremenskih uvjeta prekinute su trajektne linije: Stinica-Mišnjak, Prizna-Žigljen i Valbiska-Lopar te katamaranska Novalja-Rijeka i brodska Unije-Susak-Lošinj.