odlučan demantij

Savjetnik ukrajinskog ministra obrane: 'Ta letjelica nije naša!'; veleposlanstvo u Zagrebu bez komentara

11.03.2022 u 11:57

Bionic
Reading

Markijan Lubkjivski, savjetnik ukrajinskog ministra obrane, za Jutarnji.hr izjavio je da letjelica, koja je pala u Zagrebu, nije ukrajinska

Također, rekao je da se očekuje službeno priopćenje ukrajinskog ministarstva vanjskih poslova u suradnji s glavnim stožerom ukrajinske vojske, piše Jutarnji.hr. Lubkjivski je zamolio hrvatske partnere da provedu istragu kako bi se otkrilo kome letjelica pripada i kako se mogla naći iznad Zagreba te pasti u Zagrebu.

Izvor: Pixsell / Autor: Igor Soban/PIXSELL

Ukrajinsko veleposlanstvo u Zagrebu nije htjelo komentirati sinoćnji pad bespilotne letjelice u Zagrebu, nakon što je hrvatski predsjednik Zoran Milanović kazao da je letjelica došla iz Ukrajine.

"Ne komentiramo to", kratko su Hini kazali iz ukrajinskog veleposlanstva. Sinoć je na Jarunu pala bespilotna letjelica. Milanović je na konferenciji za medije kazao da je na "temeljem onoga što znamo letjelica doletjela iz prostora Ukrajine". Smatra da zbog incidenta nema smisla prozivati ukrajinskog veleposlanika ni glavnog tajnika NATO-a.

  • +11
Eksplozija Jarun Izvor: Pixsell / Autor: Igor Soban/PIXSELL

"Procjenjujemo da ovo nije usmjereno protiv Hrvatske, to je prvi i drugi dojam", kazao je.

Hrvatski premijer Andrej Plenković ranije je rekao da je letjelica ruske proizvodnje, ali ne zna se je li bila u posjedu ruske ili ukrajinske vojske.