INCIDENT NA PRISAVLJU

Savjetnik Grabar Kitarović verbalno nasrnuo na Milanovića, šef njezine kampanje morao se posuti pepelom

02.01.2020 u 22:19

Bionic
Reading

Savjetnik predsjednice Tomislav Madžar verbalno je napao Zorana Milanovića nakon izlaska iz studija po završetku televizijske debate s Kolindom Grabar Kitarović. Oglasio se potom Nikola Jelić, šef Izbornog stožera Zorana Milanovića

Do incidenta je došlo nakon završetka televizijskog sučeljavanja. Zoran Milanović je spomenuo tvrtku koja je propala, a u čijem je nadzornom odboru sjedila i Kolinda Grabar Kitarović zbog čega ga je verbalno napao njen savjetnik Tomislav Madžar.

Savjetnik Kolinde Grabar Kitarović Tomislav Madžar verbalno napao Zorana Milanovića Izvor: Pixsell / Autor: Goran Stanzl/PIXSELL

'Sram vas može biti!, rekao je Madžar dok mu je Milanović odgovorio: 'Ovo je sramota!'. Snimku incidenta objavio je portal 24 sata na svojoj Facebook stranici.

Tomislav Madžar izgubio je živce te je počeo dobacivati Milanoviću koji je nakon debate novinarima komentirao njezin tijek, opisuje Jutarnji list što se događalo nakon televizijskog sučeljavanja. Madžar je Milanoviću dobacio 'sram vas može biti' dok je govorio o Kontinetal prijevozu, a Milanović se zaputio prema njemu i pitao:

'Je li to netko od osiguranja?'. Stigao mu je odgovor savjetnika predsjednice: 'Sram vas može biti i zbog takvog odgovora i zbog takvog ponašanja'.

'Evo, ima i dalje nestabilnih', dobacio je Milanović te nastavio: 'Zašto ste bili na minimalcu? Zašto niste prijavili plaću i punicu? Ajde, ajde'.

Na Madžarovu konstataciju 'to je vaše gospodarstvo', Milanović se vratio i rekao: 'Evo, to vam je HDZ. Tukli bi se u saboru, a ne znaju se tuć. Psuju, ovako se razgovaraju s bivšim premijerom. Znači, ja čovjeka uopće ne znam, ne znam tko je', rekao je Milanović i napustio HRT dok je Madžar vikao da objasni odakle njegovoj obitelji posao proteklih dvadeset godina.

Oglasio se potom na svojem Twitteru Nikola Jelić, šef Izbornog stožera Zorana Milanovića:

'Šef stožera @KolindaGK Ivan Anušić ispričao se Zoranu Milanoviću zbog verbalnog napada savjetnika Madžara.', napisao je Jelić.

Ovo je drugi incident na sučeljavanjima zaredom u koji su bili uključeni savjetnici Kolinde Grabar Kitarović. Podsjetimo, u ponedjeljak, nakon sučeljavanja na RTL-u, savjetnica Renata Margaretić Urlić zatražila je prekid debate.

  • +24
Sučeljavanje Kolinde Grabar Kitarović i Zorana Milanovića Izvor: Cropix / Autor: Boris Kovacev / CROPIX