DAMA SE NE USTRUČAVA

Sarah Palin: Obama nema mu..

03.08.2010 u 15:45

Bionic
Reading

Sarah Palin naučila je nešto španjolskog. Na jednoj je debati konzervativne televizijske mreže FOX News izjavila da, za razliku od guvernerke Arizone, republikanke Jan Brewer, koja zna braniti američke granice, Barack Obama 'nema mu..', a za to je iskoristila španjolski izraz 'cojones'

Bivša guvernerka Aljaske i kandidatkinja za potpredsjedničko mjesto u formuli McCain-Palin, pozdravila je nastojanja Jan Brewer da se stane na kraj ilegalnim migrantima u Arizoni pa se je založila da policija, kako predviđa tzv. zakon Arizone, slobodno zatraži dokumente od onih na koje sumnja da su ilegalni useljenici.

Obama je naime, bio stao protiv toga zakona i pokrenuo ustavnu tužbu da ga sruši, jer ga smatra rasističkim s obzirom na to da se policiji Arizone daje pravo da legitimira one koji izgledaju kao Meksikance.

Napad Sarah Palin na Obamu je, čini se, dio njezine strategije pripreme predizborne kampanje, jer kani biti protukandidatkinja Obami na izborima 2012, na kojima će sadašnji predsjednik zatražiti od građana još jedan mandat.
Prema istraživanjima javnog mnijenja, Sarah Palin i dalje je vrlo nepopularna, pa tako na primjer samo 25 posto neovisnih glasača ima dobro mišljenje o njoj.