TERETIO KALMETU?

Sapunar iz Remetinca ravno u Upravu HAC-a

17.12.2010 u 22:46

Bionic
Reading

Član Uprave Hrvatskih autocesta Josip Sapunar, dan nakon što je pušten iz istražnog zatvora u Remetincu, vratio se u ured Uprave HAC-a. Prema informacijama Večernjeg lista, u svom iskazu USKOK-a teretio je ministra prometa Božidara Kalmetu

Josip Sapunar, osumnjičen da je tražio od izvođača pojedinih dionica da prihvate ponude Fimi medije za organizaciju otvaranja dionica autoceste, bio je do jučer iza rešetaka u Remetincu, a danas se već vratio na svoje radno mjesto člana Uprave HAC-a zaduženog za financije i plaću od 15-ak tisuća kuna jer ga nitko nije smijenio u posljednjih mjesec dana.

Osim Sapunara, uhićeni su još bivši predsjednici Uprave te tvrtke Jurica Prskalo i Marijo Crnjak, ali samo je Sapunar pušten.

Večernji doznaje da je razlog tomu to što je priznao sve za što ga se teretilo, ali i zato što je surađivao s istražiteljima kojima je priznao i po čijem nalogu je radio. Sapunar je u svom iskazu navodno teretio Božidara Kalmetu, resornog ministra mora, prometa i infrastrukture.

Sapunar je rekao da je po Kalmetinu nalogu HAC počeo još 2006. godine davati poslove Fimi mediji. A to se poklapa s podacima kojima raspolažu istražitelji, jer je prvi posao za HAC Jurak odradila sredinom 2006. godine pri otvaranju dionice Županja – Lipovac.