TERENSKI RAD

Sanja Musić Milanović cijepit će ljude u Petrinji, razjašnjeno po kojim se kriterijima i sama cijepila

18.01.2021 u 11:32

Bionic
Reading

Doc. dr. sc. Sanja Musić Milanović, profesorica na zagrebačkom Medicinskom fakultetu i voditeljica Službe za promicanje zdravlja Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo, te supruga predsjednika Zorana Milanovića, u utorak će cijepiti ljude u Petrinji, potvrdio je HZJZ. Time je razjašnjeno i kako to da je epidemiologinja Musić Milanović, kao zaposlenica HZJZ-a, u četvrtak primila prvu dozu cjepiva iako nije u prioritetnoj skupini

Na prvu nije bilo potpuno jasno po kojoj listi prioriteta Sanja Musić Milanović prima cjepivo jer, kako su kazali iz HZJZ-a, nisu svi njihovi zaposlenici, pa ni zdravstveni radnici prioritetni, već samo oni koji uzorkuju, provode mikrobiološku dijagnostiku i cijepe na terenu. No onda su pojasnili kako će Sanja Musić Milanović, kao epidemiologinja, od sljedećeg tjedna cijepiti na terenu, piše Večenji list.

Podsjetimo, video snimka cijepljenja Sanje Musić Milanović objavljena je na Facebook stranici projekta 'Živjeti zdravo', čija je ona voditeljica.

'Cijepite se i vi', poručila je u videu Sanja Musić Milanović.

Krajem prošle godine Musić Milanović je pojasnila zašto je važno cijepiti se.

'Ja se cijepim jer ne znam kako će me bolest zahvatiti. Izgleda da postoji određena genetska predispozicija koja određuje kako ćemo na nju reagirati. I ne znate jeste li u kategoriji asimptomatskih ili onih koji će imati vrlo teške komplikacije i letalni ishod. Ja ne znam u kojoj sam kategoriji, ali ako se cijepim onda znam da sam sigurna. I da sam u kategoriji onih koji sigurno neće završiti na respiratoru sa smrtnim ishodom. I to je ključ', rekla je prva dama.