ZBIJANJE NEZAVISNIH SNAGA

Sanja Bilač se priključuje Ivanu Grubišiću?

23.04.2013 u 14:17

Bionic
Reading

'Splićani često grintaju i nezadovoljni su, to je sigurno, ali sigurno je i da mogu pogriješiti. U prošlosti su na izborima pokušavali izabrati manje zlo pa su izabrali Keruma - koji je i upropastio svoje carstvo i doveo grad na rub provalije. Drago mi je da je barem bilo ljudi koji su znali reći - popu pop, bobu bob, a Kerumu - Kerum', kazao je umirovljeni svećenik Ivan Grubišić na predstavljanju Damira Vidoševića, svog kandidata za gradonačelnika Splita

Grubišić je konačno dao punu javnu potporu svom kandidatu i demantirao bilo kakav 'dogovor o nenapadanju' sa SDP-om, a čini se da je na pomolu i nova suradnja: na predstavljanju se pojavila nezavisna kandidatkinja Sanja Bilač, kao i sveučilišni profesor koji joj je dao podršku, Dejan Kružić, pa su krenule priče o ujedinjenju dviju lista uoči prvog kruga izbora. Zasad nisu ni potvrđene ni demantirane.

'Drago mi je da je i u prošle četiri godine bilo hrabrih i pametnih ljudi, treba nam fronta takvih osoba. Nećemo vezati konja gdje gazde kažu, nećemo poslušnost, hoćemo promjene!', zaključio je Grubišić.

Optužio je političare da su isprostituirali politiku kao časno zanimanje i svetu građansku dužnost, upravo stoga ni ne razmišlja o osnivanju stranke. 'Tko nas želi podržati, to slobodno može učiniti', kazao je.

Damir Vidošević
optužio je Keruma za povijesno srozavanje Splita na najniže moguće razine. Predstavio je i svoje kandidate za dogradonačelnike: Maju Dvornik, inače pravnicu i suprugu šefa splitskog HNS-a Joška Dvornika, te Tomislava Alujevića Grgasa, inženjera elektrotehnike. Oni su obećali potpuno otvorenu javnu upravu, referendume među građanima svakih šest mjeseci te javno dostupan registar svih gradskih prostora i njihovih korisnika.

'Mi nismo stranka, ne trebamo zaposliti svoju rodbinu ni svoje partijske kolege uvaliti u unosne sinekure. Zbilja tražimo samo stručne, sposobne i socijalno osjetljive osobe', kazao je Alujević Grgas.

Između ostaloga, Grubišićev Savez za građansku i etičku Hrvatsku najavio je da bi, u slučaju pobjede na izborima, napravio reviziju financija i svih ugovora o zapošljavanju u gradskoj upravi, jer je samo u Kerumovom mandatu zaposleno preko dvije stotine ljudi.

Podršku Vidoševićevoj kandidaturi pružio je i gradonačelnik Splita s kraja šezdesetih i početka sedamdesetih godina Jakša Miličić