ZDRAVSTVENE TEGOBE

Sanader se s liječnikog pregleda vratio u Remetinec

22.07.2011 u 08:49

Bionic
Reading

Bivši premijer Ivo Sanader jutros je iz pritvora u Remetincu prevezen u Bolnicu za osobe lišene slobode u Svetošimunskoj ulici gdje je obavljen liječnički pregled zbog komplikacija s nogom koju je ozlijedio dok je bio u pritvoru u Austriji.

Nakon dvoipolsatnog pregleda u bolnici za osobe lišene slobode u Svetošimunskoj, bivši hrvatski premijer Ivo Sanader vraćen je nešto prije podneva u remetinečki zatvor.

Iako je trebao proći i neke specijalističke preglede, kako se to najavljivalo proteklih dana, neslužbeno se doznaje kako je njegovu ozlijeđenu nogu pregledao zatvorski liječnik, nakon čega je najpoznatiji zatočenik Remetinca vraćen u pritvorsku jedinicu.

Tijekom Sanaderovog boravka u zatvorskoj bolnici, jedan od njegovih odvjetnika Čedo Prodanović je za Hinu potvrdio kako se sa svojim klijentom dogovorio kako će mu se javiti nakon pregleda u bolnici.

Prodanović je istaknuo kako mu je 'teško nagađati hoće li Sanader biti upućen na liječničke preglede i u neku drugu bolnicu', te naglasio da će njegov branjenik, s obzirom na to da je njegova noga u teškom stanju i da je promijenila boju, svakako biti upućen na magnetsku rezonancu i color doppler.

Zbog zdravstvenih problema s nogom USKOK-ovi istražitelji Sanadera su jučer saslušali u Remetincu, a ne u sjedištu USKOK-a.

Prodanović je novinarima nakon saslušanja izjavio kako se situacija sa Sanaderovom nogom zakomplicirala. Kazao je da je prva dijagnoza ukazivala na istegnuće ligamenata, no kako problem predugo traje, neki liječnici sumnjaju da je možda riječ o "nekakvoj sepsi" jer je noga i dalje natečena te je promijenila boju.

Inače, Sanader je u jučerašnjem dvosatnom iskazu pred dvije USKOK-ove tužiteljice porekao sve za što ga se tereti u aferi Fimi media, a nije želio odgovarati na pitanja tužiteljstva.

Obranu će, prema najavama, nastaviti iznositi u srijedu, u slučaju navodnog uzimanja 3,5 milijuna kuna provizije od Hypo banke.