TAJNI SASTANAK 2009. U HDZ-U

Sanader, Polančec i Hernadi u 'kontroli štete'?

Damir Polančec, Jadranka Kosor i Ivo Sanader

Damir Polančec, Jadranka Kosor i Ivo Sanader

Izvor: Pixsell / Autor: Patrik Maček

U sjedištu HDZ-a krajem rujna 2009. tad već odbjegli bivši premijer Ivo Sanader sastao se s tadašnjim potpredsjednikom Vlade Damirom Polančecom i predsjednikom uprave MOL-a Zsoltom Hernadiem, a u cilju 'kontrole štete', piše Jutarnji list, pozivajući se na potvrdu visokog izvora iz HDZ-a

Kad su prošle jeseni jačale optužbe da su Sanader i Polančec bez ikakvog političkog i ekonomskog razloga predali Mađarima upravljačka prava nad Inom, njih su dvojica izričito odbijala svaku pomisao da je ugovorom s Mađarima nanesena šteta hrvatskim interesima.

No tada javnost nije znala za ključan podatak, odnosno da je Polančec, u jeku pregovora s MOL-om, od Mađara zatražio kredit za menadžere Podravke, kojim su namjeravali kupiti 10 posto dionica koprivničkog diva.

Polančec je, podsjetimo, tvrdio da nikada nije razgovarao s Mađarima o takvom kreditu, a onda je Hernadi otkrio da je Polančec, dok je pregovarao o Ini, zatražio od MOL-a i OTP-a kredit za obranu Podravke od navodnog neprijateljskog preuzimanja.

Ako se susret spomenute trojke doista zbio, on ima posebnu težinu jer nameće nekoliko pitanja, od toga što je tamo radio Sanader kad više nije bio premijer, kao i Polančec koji se spremao dati ostavku, te do toga zašto se Hernadi nije, ako ga je nešto zanimalo oko gospodarstva i Ine, sastao s tada već premijerkom Jadrankom Kosor i nije li možda cilj svega bila samo 'kontrola štete'.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!

Napiši ovdje što ti misliš o ovoj temi