OCJENA ČLANOVA POVJERENSTVA ZA HYPO

'Sanader je bio arogantan i nije odgovarao na pitanja'

Bionic
Reading

Među nekolicinom članova istražnog povjerenstva afere Hypo, u kojem sjede predstavnici svih parlamentarnih stranaka, najžešći u ispitivanju su bili Rolf Holub iz Zelenih i Herwig Seiser iz Socijaldemokratske partije (SPO)

Nakon sat i četrdeset minuta nadmudrivanja Sanadera i njegovih ispitivača, saslušanje je okončano, a nakon njega je predsjednik istražnog povjerenstva Holub dao izjave za novinare.

'Najvažnije je da sada imamo priliku Sanaderov iskaz usporediti s onime što su nam već rekli drugi svjedoci. Meni je i posebno drago što smo ostvarili uspjeh ispitivanjem putem videolinka, tako da smo do Sanadera stigli i prije austrijskog Državnog odvjetništva', rekao je Holub te dodao da smatra da 'postoje velike šanse da Sanader bude optužen i u Austriji', što bi moglo zakomplicirati postupak izručenja.

Komentirajući Sanaderov nastup pred povjerenstvom, Holub je ocijenio da je bivši hrvatski premijer 'izabrao srednji put: pristao je svjedočiti, ali na mnoga pitanja nije odgovorio'.

Zastupnik socijaldemokrata u koruškom parlamentu i član istražnog povjerenstva Herwig Seiser nakon Sanaderovog svjedočenja rekao je za tportal.hr da se Sanader postavio arogantno te da je zasigurno jedna od najboljih stvari koja će pomoći gospodarskom oporavku Hrvatske hapšenje bivšeg premijera, aludirajući na sav novac koji je Sanader isisao iz državnih tvrtki. 'Na direktna i precizna pitanja većinom je odgovarao da se ne može sjetiti, pa nisam dobio odgovore na svoja pitanja', zaključio je Seiser.

Zanimljivo, iako je tijekom cijelom Sanaderovog svjedočenja pored njega sjedio odvjetnik Walter Suppan, gotovo da nije progovorio ni riječ niti je u bilo kojem trenutku zaustavio svojeg klijenta u odgovaranju na neko pitanje.