'ZE NEDU I GORANA'

Sanader: HDZ će pobijediti na lokalnim izborima

14.02.2009 u 00:04

Bionic
Reading

Predsjednik HDZ-a i premijer Ivo Sanader izjavio je večeras da će HDZ pobijediti na predstojećim lokalnim izborima diljem Hrvatske. 'Kad se zbroje svi rezultati lokalnih izbora 17. svibnja 2009. Hrvatska demokratska zajednica bit će najjača stranka', poručio je večeras Sanader na 19. obljetnici osnutka šibenskog HDZ-a u sportskoj dvorani Baldekin

ŠIBENIK - "Kad se zbroje svi rezultati lokalnih izbora 17. svibnja 2009. Hrvatska demokratska zajednica bit će najjača stranka", poručio je večeras Sanader na 19. obljetnici osnutka šibenskog HDZ-a u sportskoj dvorani Baldekin.

"Prije dvadest godina samo u našim srcima je živjela ideja o slobodnoj Hrvatskoj, ideja da se hrvatski barjak vije na East Riveru pred zgradom UN-a i samo smo mogli sanjati da će taj barjak biti postavljen pred zgradom glavnog zapovjedništva NATO snaga u Bruxelessu, što će se dogoditi za manje od dva mjeseca", rekao je Sanader. Dodoa je da je HDZ snažna stranka koja u svakom vremenu zna odgovotiri izazovima kako na domaćem terenu tako i na međunarodnom planu.

Sanader je također kazao kako oporba, ponajprije SDP i HNS vode jalovu politiku, izvodeći igrokaze u Saboru i osuđujući HDZ-ove članove ili pristaše stranke za kriminal, kao da u Hrvatskoj ne postoji pravosuđe.

Pitanje granice sa Slovenijom treba rješiti na Međunarodnom sudu pravde, ponovio je Sanader, napominjući da se ulazak u EU kao i napredak u pregovorima neće kupovati teritorijem.

"Iako se u HDZ-u prihvaća načelo supsidijarnosti, ja sam za Nedu i Gorana", zaključio je Sanader, koji je na taj način podržao kandidaturu dosadašnje gradonačelnice Šibenika Nedjeljke Klarić i šibensko-kninskog župana Gorana Pauka za iste funkcije na izborima u svibnju ove godine.

Predsjednik Županijskog odbora HDZ-a Ante Kulušić kazao je kako ta stranka u Šibensko-kninskoj županiji ima 8800 članova.

"Politički protivnici nastoje prikazati kako smo na socijalnom dnu, ali birače nije moguće prevariti, jer nikakve objede ne mogu umanjiti brojne rezultate ostvarene uz podršku Vlade", rekao je Kulušić. Dodao je da je nezaposlenost u Šibensko-kninskoj županiji gotovo prepolovljena s 12.100 na današnjih 6800 nezaposlenih osoba, a danas je čak 5500 više zaposlenih osoba nego što je to bilo 2004. godine.

Govoreći o velikim hrvatskim infrastrukturnim projektima član predsjedništva HDZ-a Luka Bebić je napomenuo kako se ekonomska kriza ne može suzbiti restrikcijama već samo radom, dodajući da će se nastaviti s gradnjom autoceste prema Dubrovniku, kao i projektom izgradnje mosta za Pelješac.

Glavni tajnik HDZ-a Ivan Jarnjak, rekao je da se malo koja stranka može podičiti da je ispunila ili je pri kraju s ispunjavanjem temeljnih programa, što je za bilo osnivanje hrvatske države i ulazak u Europsku uniju.

U povodu 20. obljetnice osnutka HDZ-a 20. lipnja ove godine u Zagrebu održat će se 13. opći sabor stranke, najavio je na skupu u Šibeniku predsjednik HDZ-a Ivo Sanader.