teške riječi

Sanader: Grbinova trbuhozborka Ahmetović kopala da zaustavi gradnju LNG terminala

17.01.2022 u 15:54

Bionic
Reading

Politički tajnik HDZ-a Ante Sanader osvrnuo se na izjavu političke tajnice SDP-a Mirele Ahmetović da su HDZ i premijer demontirali institucije koje državu čine državom, nazvavši je "Grbinovom trbuhozborkom" i "partijskom komesarkom" te ju je prozvao zbog "bjesomučne hajke" na LNG.

"Kako bi osporila tvrdnju predsjednika HDZ-a o demontaži države javila se Grbinova trbuhozborka, a tko drugi nego Mirela Ahmetović. Ista ona koja je rukama i nogama kopala kako bi zaustavila gradnju LNG terminala, američko-europskog projekta od strateško interesa za Republiku Hrvatsku", napisao je Sanader na facebooku u ponedjeljak.

Naveo je kako je "partijska komesarka" prijetila da će leći i pred bagere kako bi zaustavila gradnju.

"Bjesomučnom hajkom na LNG, lažno je tvrdila kako 'nikom nije potreban', te kako 'neće biti nikakvog interesa'. Upravo, sve suprotno, zahvaljujući Vladi HDZ-a", poručio je Sanader.

Dodao je kako su kapaciteti u Omišlju već sada 100 posto popunjeni tri godine unaprijed, što potvrđuje ne samo poslovni, nego i geostrateški smisao tog projekta, a istaknuo je i kako je to posebno važno u trenutku kada je cijeli svijet suočen s plinskom krizom i rastom cijena energenata.

"Osjeti se ona i u nas, ali za razliku od mnogih mi ćemo uvijek imati sigurnu dobavu plina, zahvaljujući LNG-u. No, da je bilo po Ahmetovićki i ostatku ostataka SDP-a, proveli bi se u ovom slučaju, kao i u vrijeme kada su prije šest godina obnašali vlast u Hrvatskoj", ocijenio je.

Naveo je kako smo tada bili među deset najgorih ekonomija svijeta, da je BDP padao 12 kvartala zaredom, odnosno tri godine, a kreditni je rejting srušen dva puta do razine tzv. "smeća".

Dodao je i kako je "Ahmetovićkina stranka koja je tada 'preobrazila' Hrvatsku" smanjila radnička prava, a učiteljima plaće te im ukinula božićnice i regres, dok je predstečajnim nagodbama "uništila" na desetke tisuća radnih mjesta. Naveo je i kako su se na društvenim mrežama pojavile grupe koje su pozivale mlade da napuste Hrvatsku.  

"I takvi bi ponovno preuzeli odgovornost za Hrvatsku", upitao je Sanader. 

Ahmetović je u subotu reagirala na intervju premijera Plenkovića na Hrvatskom radiju da je Vladi na prvom mjestu izgradnja društva, dok paralelno u Hrvatskoj niz aktera rade na demontaži državnih institucija - rekavši da su HDZ i on demontirali institucije koje državu čine državom.

"U njegovim Vladama sjedili su ljudi koji su krali od vlastitih građana, ali ni to im nije bilo dosta pa su počeli krasti i od Europe", navela je, između ostalog, Ahmetović.