HODAK NA HRT-U

'Sanader bi mogao zatražiti politički azil'

10.12.2010 u 12:03

Bionic
Reading

Odvjetnik Zvonimir Hodak gostujući u Dnevniku 3 HRT-a kazao je kako Sanaderu situaciju pri povratku u Hrvatsku, ako do toga dođe, neće otežati činjenica da je napustio državu, jer u trenutku kad je napustio Hrvatsku nije bio bjegunac

'Kada je Sanader izišao iz države, nije bio bjegunac, jer za njim tada nije bila raspisana tjeralica. Kada se bude vraćao, to mu neće otežati stvari. Što se tiče dvojnog državljanstva, mogao ga je dobiti samo za vrijeme Jugoslavije.

Da bi ga dobio danas, morao bi se odreći hrvatskog državljanstva. Ako ima austrijsko državljanstvo, to bi dodatno otežalo stvar, jer bi Austrija tada morala izručiti svog državljanina RH. Poznavajući rad austrijskog pravosuđa, mislim da bi u tom slučaju bilo logično očekivati da će mu Austrijanci suditi kao njihovom građaninu', rekao je Hodak

Odvjetnik Hodak drži da će Sanader u Austriji zatražiti politički azil, jer već dulje priča o tome kako Jadranka Kosor i Vladimir Šeks nad njim vrše politički progon.

'Kad je riječ o političkom progonu, Austrijanci su osjetljivi na tu temu. S obzirom na to što je sve govorio posljednjih tjedana, za očekivati je da zatraži azil. Da sam na njegovu mjestu, ja bih ga zatražio', zaključio je Hodak.