rušenje ugleda

Sakoman se ponovno oglasio o kokainskoj zabavi: 'Nazvao me otac i rekao da je sin izmislio priču'. Imao je i poruku i za Vladu RH

26.01.2023 u 20:33

Bionic
Reading

Psihijatar Slavko Sakoman u najnovijoj izjavi u medije poručio je da prekida s javnim istupanjem o slučaju navodnog zajedničkog drogiranja trojice policajaca i građana koje su zatekli u stanu prilikom jedne intervencije na Staru godinu.

Poštovani, izvještavam vas da me nazvao otac mladića i nakon razgovora sa sinom, rekao mi da kažem da je sin izmislio priču ‘za mamu’. Time i ja prekidam bilo koji pokušaj da se nastavi o tome komunicirati. Mogu samo nadodati, da ono što sam čuo u mirnom uobičajenom razgovoru s tim mladićem i mamom, nije imalo narav kaznenog djela, otvaranje ove teme u javnom prostoru ne bi se niti dogodilo”, poručio je Sakoman.

Dodao je da ako Vlada RH smatra da je tom pričom i negiranjem te priče narušen njen ugled, da joj on poručuje da je njen ugled sigurno bio višestruko teže narušen kada je krovno EU tijelo za pitanje droga (EMCDDA) u izvješću za 2021. objavilo da se Zagreb te godine po potrošnji amfetamina našao na prvom mjestu liste od 82 grada.

'Taj podatak govori da je po trovanju građana drogom i velikom crnom biznisu povezanom s prodajom droga izbio na neslavno prvo mjesto. Tko je za to odgovoran? Zg je bio na prvom mjestu po trovanju kanabisom u radne dane, na šestom mjestu po trovanju drogom ecstasy i na osmom mjestu po drogiranju kokainom. Pri vrhu smo EU zemalja po korupciji i navlačenju građana (masovnim oglašavanjem) na kockanje. Ovdje se radi o ogromnoj ugrozi zdravlja stotine tisuća građana i gubitku novca a zaradi org kriminala a tom pitanju ni Vlada a biti Sabor nije posvetio niti jednu ozbiljnu raspravu. Time se svakodnevno ruši ugled Vlade RH u očima građana koji financiraju rad te institucije”, dodao je Sakoman.

Cijela priča krenula je nakon što je Sakoman na N1 televizijikazao da je od jednog liječenog ovisnika te njegove majke doznao da su on i njegovi prijatelji konzumirali drogu na Staru godinu zajedno s dvojicom policajaca koji su stigli na intervenciju nakon poziva susjeda zbog preglasne glazbe. Kazao je tom prilikom da je u stanu bio i treći policajac, navodno sin jednog ministra, koji nije uzimao kokain.