istraga traje

Sakoman nakon razgovora u DORH-u: Mrčela mi je rekao da ću počiniti štetu ako istupim u medijima

25.01.2023 u 11:48

Bionic
Reading

Psihijatar Slavko Sakoman gostovao je prije koji dan na N1 televiziji te je ispričao šokantne detalje policijske intervencije na Staru godinu u Zagrebu, kada su policajci koji su došli na intervenciju ostali s osobama koje su zatekli u stanu, izvadili i ponudili kokain te s prisutnima konzumirali tu drogu

Ovaj stručnjak za liječenje ovisnosti za sporan je slučaj saznao od obitelji jednog od sudionika te večeri. Naime majka liječenog ovisnika požalila mu se da je redovnim testiranjem sina otkrila da je on ponovno konzumirao drogu. 'Mama ga testira, provodi nadzor. Ona je potpuno propala zbog sina. Digla je kredit za vraćanje njegovih dugova…', ispričao je poznati hrvatski psihijatar Slavko Sakoman. Iz razgovora s majkom i sinom otkrio je da je sve započelo kada je netko od susjeda zvao policiju zbog preglasne glazbe.

Na njegove navode reagirali su iz policije.

'Obavještavamo da smo upoznati s izjavom dr. Sakomana prilikom gostovanja u jednoj televizijskoj emisiji. Naravno, u interesu je ove policijske uprave utvrditi ili demantirati iznijete navode. Stoga je Policijska uprava zagrebačka odmah poduzela sve mjere i radnje iz nadležnosti policije, a kako bi provjerila, odnosno potvrdila istinitost navoda koje je iznio dr. Sakoman.

Također, u sklopu provjera svakako ćemo obaviti razgovor s dr. Sakomanom. O svemu utvrđenom ovisit će daljnje mjere i radnje', rekli su za N1 iz PU zagrebačke.

Reakcija policijskog sindikata bila je burna, a Sakoman je pozvan na razgovor u DORH. Sad je u N1 Studiju uživo komentirao rasplet navedene situacije.

'Bio sam veoma korektan, komunicirao sam želeći pomoći u cijeloj toj situaciji. Pokušavajući zaštititi tog dužnosnika i njegovu obitelj, prenio sam informaciju koju znam i komunicirali smo i telefonom, ali on nije očekivao da ću istupiti u medijima', rekao je Sakoman te dodao: 'Informaciju sam dobio iz kanala koji je prijetio puno većom nastalom štetom po dužnosnika jer postoje zli ljudi koji čekaju da se nekom osvete i smatrao sam da je puno manja šteta ako ja istupim u javnost s tom informacijom.'

  • +15
U cementari Nexe spaljena droga oduzeta u kriminalističkim istraživanjima Izvor: Pixsell / Autor: Dubravka Petric

'Dužnosnik mi se javio nakon mog istupa u javnosti. Postavio mi je pitanje zašto sam istupio, a ja sam mu rekao da je u pitanju dignitet njega i njegove obitelji i manja je šteta ako ja istupim nego neka druga osoba. Kontaktirao sam s vrhovnim sucem Marinom Mrčelom kako bih ga pitao što raditi u toj situaciji, konzultirao sam se na više razina. On je postupio čestito i pošteno, a rekao je da, ako želim da taj slučaj ostane dominantno u pravnoj proceduri i skriven, to prijavim USKOK-u, a ako kažem medijima, učinit ću političku štetu. Čini mi se da je sudac Mrčela htio zaštititi dužnosnika.'

Sakoman navodi da poruku dužnosnika nije shvatio kao pritisak jer je, kako kaže, ispao fer i pošten, a psihijatar ga smatra čestitim čovjekom.

'Informirao sam ga kao oca tog mladića i bolje je da je to čuo od mene. Jedino što on nije očekivao da ću istupiti u medijima. Sudac Mrčela je samo rekao što će biti ako-ako, tu nema win-win situacije', zaključio je.