istraga traje

Nakon optužbi o policiji Sakoman u DORH-u: Mi se pretvaramo u kokoko-državu, državu korupcije, kokaina i kocke

25.01.2023 u 09:15

Bionic
Reading

Psihijatar Slavko Sakoman ispričao je šokantne detalje policijske intervencije na Staru godinu u Zagrebu, kada su policajci koji su došli na intervenciju ostali s osobama koje su zatekli u stanu, izvadili i ponudili kokain te s prisutnima konzumirali drogu, a zbog svega je sada pozvan na razgovor u DORH

Ovaj stručnjak za liječenje ovisnosti za sporni je slučaj saznao od obitelji jednog od sudionika te večeri. Naime majka liječenog ovisnika požalila mu se da je redovnim testiranjem sina otkrila da je on ponovno konzumirao drogu. 'Mama ga testira, provodi nadzor. Ona je potpuno propala zbog sina. Digla je kredit za vraćanje njegovih dugova…', ispričao je poznati hrvatski psihijatar Slavko Sakoman. Iz razgovora s majkom i sinom otkrio je da je sve započelo kada je netko od susjeda zvao policiju zbog preglasne glazbe.

'Ekipa u policijskim odorama došla je u taj stan. Došlo je njih troje. Međutim ostali su tamo s njima i nastavili se družiti. Jedan policijski službenik, da pridonese zabavi, izvadio je kokain i ponudio društvo te i sam povukao', rekao je Sakoman, piše N1.

Doktor Sakoman pozvan na razgovor u DORH

“Očekujem da će me puno više pitati nego što ću reći. Jučer sam za N1 rekao tu priču, nije fokus na mojim motivima. Žao mi je tih mladih ljudi koji će možda imati neke poteškoće. U fokusu je naprosto ukazivanje na istinu koja se tiče građana Hrvatske. Dva pisma premijeru i ministru Božinoviću, ravnatelju policiji, gdje im kažem kao stručnjak, što se događa u Hrvatskoj od 2015. naovamo. Mi se pretvaramo u kokoko-državu, državu korupcije, kokaina i kocke. Zašto nisu pokrenute sborske rasprave o tome, zašto moji kolege psihijatri nisu ni riječ rekli o tom problemu…”, kaže Sakoman za N1.

“Pitanje je samo je li iskaz majke tog dečka, koji je navučen godinama na kokain i koja je platila tisuće eura dilerima… A konačno, i on sam mi je to rekao”, kaže psihijatar.

Sakoman kaže da ne zna je li naštetio ugledu policije ako se situacija koja se ne bi smjela dogoditi naprosto dogodi. “Ja ne mogu negirati mogućnost da je duboka istina drugačija. Ali jedan spontani iskaz majke koja je pala na 50 kila jer joj je sin recidivirao…”, govori.

Na pitanje je li pokušao službenim kanalima prijaviti policijske službenike. “Da sam to učinio samo tako, diskretno, pojeo vuk magare. Procijenio sam da je javni interes toliki da sam to odlučio podijeliti s televizijom”, kaže Sakoman dodajući da će ova situacija možda pomoći i tim djelatnicima policije. “Žao mi je što su spomenuli sina jednog dužnosnika. Možda bi njegova situacija ili situacija njegovog oca bila lošija da nisam ništa rekao”, kaže.