preprodaja narkotika

Uhićen 33-godišnji diler u Puli, u njegovu domu pronađeno više od sedam kilograma različitih droga

12.01.2023 u 11:14

Bionic
Reading

Više od šest kilograma različitih vrsta droge te veću količinu novca, za koji se pretpostavlja da potječe od preprodaje narkotika, pronašla je policija u Puli u domu 33-godišnjaka, kojega je uhitila i kazneno prijavila zbog neovlaštene proizvodnje i prometa drogama

Iz istarske policije u četvrtak su objavili kako su nakon višemjesečnog operativnog rada došli do informacije da 33-godišnjak 'dila' drogu te su započeli s izvidima kako bi potvrdili tu informaciju. Nakon što su mjesecima radili na predmetu i utvrdili sumnju da posjeduje i preprodaje drogu, u srijedu je uhićen na području Pule.

Temeljem sudskog naloga pretražen je dom kojeg koristi, gdje je pronađeno više paketića i kutija s preko 5,5 kilograma marihuane, gotovo dva kilograma amfetamina, tzv. speeda, 28 komada ecstasyja, više od 10 grama kokaina te 31 gram mješavine duhana i marihuane.

Uz drogu, policija je pronašla i digitalnu vagu za precizno mjerenje težine te veću količinu novca u kunama i eurima, za koju se pretpostavlja da potječe od preprodaje droge.

U istarskoj policiji ističu kako su pronalaskom droge i drugih predmeta namijenjenih preprodaju narkotika spriječili da droga dođe na ilegalno tržište, odnosno do krajnjih konzumenata. Osumnjičeni 33-godišnjak jutros je, po dovršetku kriminalističke istrage, priveden u pritvorsku jedinicu PU istarske.