odbio pretragu vozila

Varaždinska policija zaplijenila drogu i oružje mladiću iz Sjeverne Makedonije

13.01.2023 u 16:51

Bionic
Reading

U vozilu 21-godišnjeg državljanina Sjeverne Makedonije varaždinska je policija u petak pronašla gotovo 11 kilograma marihuane, automatsku pušku i revolver, a mladić koji je dan ranije odbio pretragu vozila nakon kriminalističkog istraživanja bit će predan pritvorskom nadzorniku

Policija je priopćila da su u četvrtak u varaždinskoj Ulici hrvatskih branitelja, radeći na "suzbijanju zlouporabe droga", odlučili provjeriti identitet nepoznatog mladića te pregledati automobil slovenskih oznaka kojim se koristio.

Utvrđeno je da se radi o 21-godišnjem državljaninu Sjeverne Makedonije s prijavljenim prebivalištem na području Slovenije, a kako je mladić odbio omogućiti policajcima pregled automobila u petak je Županijski sud u Varaždinu izdao nalog za pretragu.

U vozilu je pronađeno 12 paketa s ukupno 10.915 grama droge marihuane, automatska puška PPŠ-41 sovjetske proizvodnje, s pripadajućim spremnikom te revolver nepoznate marke i modela, priopćila je policija.

Nad 21-godišnjakom se provodi kriminalističko istraživanje zbog sumnje u neovlaštenu proizvodnju i promet drogama te nedozvoljeno posjedovanje, izradu i nabavljanje oružja i eksplozivnih tvari.

Nakon istraživanja, mladić će uz kaznenu prijavu biti predan pritvorskom nadzorniku Policijske uprave varaždinske.