Hillary Clinton:

'SAD si ne može dopustiti još četiri godine s Trumpom'

26.01.2020 u 18:53

Bionic
Reading

Bivša državna tajnica Hillary Clinton je izjavila na Sundance festivalu da si Sjedinjene Države ne mogu dopustiti još četiri godine s Donaldom Trumpom te je obećala učiniti sve što je u njezinoj moći za pobjedu demokrata 2020. godine

Clinton je na festival stigla na svjetsku premijeru "Hillary", autobiografsku dokumentarnu seriju redateljice Nanette Burstein.

Na pitanje o budućim predsjedničkim izborima, Clinton je rekla ne izgovorivši niti jednom ime Donalda Trumpa, "samo mislim da moramo pobijediti. Ne mislim da si možemo dopustiti još četiri godine s dosadašnjim predsjednikom".

"To bi bilo apsolutno opasno za našu demokraciju i učinit ću sve što je moguće za pobjedu demokrata", dodala je.

"Moramo biti bolji od suparničkog tabora, koji je krajnje organiziran, nevjerojatno dobro financiran i ima stranu pomoć", rekla je bez okolišanja.

"Naš tabor se mora suprostaviti smanjenju broja elektora, upravljati stvarnom prijetnjom piratstva i korištenja ukradenih dokumenata u neprijateljske svrhe, suprotstaviti se lažnom oglašavanju i informacijama koje kruže društvenim mrežama, bilo iz zemlje ili izvana, zaštititi naš birački aparat, dakle imamo puno posla", objasnila je.

Hillary Clinton je ocijenila da je pobjeda nadohvat ruke. "Morali bismo pobijediti jer mislim da su se ljudi uvjerili u neispunjena obećanja i neuspjeh ove administracije. Morat ćemo nadići sve prepreke koje nam republikanci bacaju pod noge".