PREDIZBORNA OBEĆANJA

Klisović obišao Maksimir, otkrio tri prioriteta za tu gradsku četvrt

  • Autor: S. S./Hina
  • Zadnja izmjena 06.04.2021 13:00
  • Objavljeno 06.04.2021 u 13:00
Kandidat SDP-a za gradonačelnika Zagreba Joško Klisović dao je 27. ožujka 2021. izjavu medijima na temu rješenja problema stanovnika Gradske četvrti Črnomerec

Kandidat SDP-a za gradonačelnika Zagreba Joško Klisović dao je 27. ožujka 2021. izjavu medijima na temu rješenja problema stanovnika Gradske četvrti Črnomerec

Izvor: Pixsell / Autor: Matija Habljak/PIXSELL

SDP-ov gradonačelnički kandidat za Grad Zagreb Joško Klisović najavio je u utorak nakon obilaska gradske četvrti Maksimir kako će njegov prvi prioritet biti izgradnja, odnosno obnova Doma zdravlja u Švarcovoj ulici što nisu bili u stanju zajedno HDZ i Stranka Milan Bandić.

To će se promijeniti nakon lokalnih izbora kako bi građani istočnog dijela Zagreba imali mogućnost na kvalitetan način ostvariti zdravstvenu zaštitu, istaknuo je Klisović u izjavi novinarima.

Zdravlje nam je najvrjednije i ako vlast u Gradu i gradskoj četvrti to zanemaruje ili to podređuje politikim razračunavanjima, onda je to loše, ocijenio je.

Sportsko rekreacijski centar Svetice je već dugo zapušten i taj projekt je također bio žrtva neuspjelih dogovora HDZ-a i Stranke Milan Bandić 365, ustvrdio je i najavio da će mu vratiti prvotnu namjenu.

To će biti prostor na kojem će se građani moći baviti sportom, rekreativno i natjecateljski i biti jedan od prvih projekata, nakon Doma zdravlja, koje ćemo raditi u ovom dijelu grada, najavio je Klisović.

U neposrednoj blizini je i Dinamov stadion, koji se urušava, iako je u njega "ulupano" 800 milijuna kuna, a da nemamo stadion na koji bi građani mogli biti ponosni, rekao je.

Dodao je da su u Mađarskoj, primjerice, za tri puta manje novca napravljeni moderni novi stadioni. Dinamo, rekao je, zaslužuje novi stadion, a Grad Zagreb će biti partner tako da će dati zemljište, dok će Dinamo, prema najavama, sam financirati izgradnju.

To su moja tri prioriteta u ovoj gradskoj četvrti, naglasio je Klisović.

Podsjetio je i na problem Osnovne škole Bukovac koja još nije sanirana nakon potresa, ima crvenu naljepnicu, neupotrebljiva je, a djeca moraju po cijelom gradu ići u školu.

To su nedopustive stvari za odgovorne političare koji hoće upravljati gradskom četvrti na dobrobit njezinih građana, upozorio je.

"Konstanta je kod HDZ-a da obećava u kampanji, a kad dođe na vlast onda se ne događa ništa i to će se promijeniti na sljedećim izborima u svibnju kada dolazi nova gradska vlast sa mnom na čelu koja će svoja obećanja iz kampanje i ostvariti", ustvrdio je Klisović.

Upitan o postrojavanju Zimske gradske službe pred obnašateljicom dužnosti zagrebačke gradonačelnice Jelenom Pavičić Vukičević, ocijenio je kako je to nastavak loše politike Milana Bandića i da to treba završiti i završit će na idućim lokalnim izborima.

Zimska služba postoji da čisti ceste, a ne da se postrojava pred političarima, to je loše i to ćemo promijeniti, poručio je Klisović.

Pratite nas na društvenim mrežama:

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!