glavni razlog zaostajanja

Sabo: Bez ideja i novih projekata Vukovarsko-srijemska županija ne može naprijed

06.02.2019 u 15:28

Bionic
Reading

Predsjednik vukovarsko-srijemskog SDP-a Željko Sabo rekao je na konferenciji za novinare u srijedu u Vukovaru da je glavni razlog zaostajanja Vukovarsko-srijemske županije nedostatak mašte, rada i projekata usmjerenih prema Vladi i sredstvima EU

Naveo je kako ga je posljednja sjednica Vlade održana u Dubrovniku, na kojoj je Vlada potpisala projekte u vrijednosti 4,5 milijarde kuna 'vratila sa sjetom' na sjednicu Vlade koja je prije dvije godine održana u Vukovaru i na kojoj je Vlada, kako je kazao, poklonila Vukovarcima njegove i projekte bivše Vlade Zorana Milanovića, vrijedne 60 milijuna kuna.

'Jedini projekt koji je Vlada tada najavila je dodatnih 18 milijuna kuna potpore za obnovu Vodotornja, a grad Vukovar je jedino zatražio da mu se poklone sportski objekti koji su bili u državnom vlasništvu. I to je bilo sve', ustvrdio je Sabo.

Nakon toga, dodao je, sjednica Vlade je bila u Sisku gdje je Vlada potpisala 47 projekata u iznosu jedne milijarde kuna, u Kninu je potpisano projekata oko 180 milijuna kuna, a na sjednici Vlade u Osijeku 2,3 milijarde kuna. U Splitu je Vlada potpisala projekata za dvije milijarde kuna, a na sjednici na Hvaru 6,5 milijardi kuna za projekte otoka i plus dvije milijarde za komunalnu infrastrukturu, naveo je bivši vukovarski gradonačelnik Sabo.

Po njegovim riječima, Vukovaru i Vukovarsko-srijemskoj županiji nedostaje ideja i investicija i bez toga neće biti boljeg života u najistočnijoj hrvatskoj županiji.