sjednica vlade

Ministri izvijestili o rezultatima i projektima u svojim resorima

01.02.2019 u 12:56

Bionic
Reading

Na vladinoj sjednici u Dubrovniku u petak ministri su izvijestili o učinjenom u svojim resorima u protekom razdoblju kao i planovima za iduće razdoblje, a ministar rada i mirovinskoga sustava Marko Pavić pohvalio se velikim uspjehom u povlačenju sredstava iz fondova EU, iz Europskog socijalnog fonda više od 300 milijuna kuna, osiguranjem preduvjeta za razvoj turizma, smanjenjem nezaposlenosti koja je u prosincu, prema Eurostatu, bila na razini 7,7 posto, što je ispod prosjeka EU

Ministar Bošnjaković izvijestio je o spajanju općinskih i prekršajnih sudova što pridonosi njihovoj učinkovitosti i racionalizaciji rada što se posebice očituje u Dubrovačko-neretvanskoj županiji.

Ministar unutarnjih poslova Davor Božinović sigurnosnu situaciju u Dubrovačko-neretvanskoj županiji ocijenio je zadovoljavajućom, napominjući kako je zabilježen pad kriminaliteta i rekordna zapljena opojnih droga te sprječavanju krijumčarenja migranata. Zabrinjavajućim je ocijenio porast broja stradalih u prometu.

Ministrica znanosti i obrazovanja Blaženka Divjak najavila je u okviru razvoja znanosti i visokog obrazovanja izgradnju studentskog doma projekt vrijedan 200 milijuna kuna te povlačenje 87 milijuna kuna iz fondova EU u idućih pet godina.

Ministrica za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku Nada Murganić izvijestila je kako se provelo ili se provodi 17 projekata vrijednih 611,5 milijuna kuna te napomenula kako se iz Europskog socijalnog fonda povlači 132,9 milijuna za projekt produženog boravka i nove programe za djecu.

  • +15
Sjednica Vlade RH u Dubrovniku Izvor: Cropix / Autor: Tonci Plazibat / CROPIX

Državna tajnica u Ministarstvu vanjskih i europskih poslova Zdravka Bušić najavila je održavanje summita Kina + 16 zemalja koji će se od 11 do 12. travnja ove godine održati u Dubrovniku.

Premijer Andrej Plenković najavio je i obeštećenje radnika Plobesta Ploča čije je zdravlje ugroženo zbog rada s azbestom.