NAPALI MU SUPRUGU

Sabo: 'Ako je ovo poruka, odgovaram – ostajem!'

13.12.2012 u 19:59

Bionic
Reading

Gradonačelnik Vukovara i saborski zastupnik Željko Sabo poručio je, dan nakon što su mu trojica maskiranih napadača pretukla suprugu u njihovom stanu: 'Ako je ovo poruka, i ja uzvraćam – ostajem.' Nepoznati su napadači sinoć upali u stan u središtu Vukovara te pretukli Saboovu suprugu Željku, a gradonačelniku poručili da se 'ne bahati'

Željko Sabo našao je suprugu vezanu za stolac kad se vratio sinoć, iza 20 sati, sa saborskog zasjedanja iz Zagreba. 'Dočekao me njezin vapaj. Ulaziš u kuću gdje ti je žena svezanih ruku, vrat u modricama. Strašno', rekao je novinarima koji su ga čekali ispred ulaza u zgradu na Trgu Republike Hrvatske u Vukovaru.

Na vrata stana u kojem živi sa suprugom Željkom oko 20 sati pozvonile su tri maskirane osobe, a nakon što im je žena otvorila uperili su u nju oružje, upali u stan i uz upotrebu fizičke sile vezali je za stolac. Navodno su imali i poruku za njezina supruga, no sâm Željko Sabo o tome nije želio pričati.

Ipak je na novinarski upit smatra li da je napad na njegovu suprugu zapravo usmjeren prema njemu i politički motiviran, odgovorio kako 'ne može to tvrditi'.

'Ne znam je li to opomena meni, ali jasna je bila opomena mojoj supruzi poručena meni. Očekujem da ću imati zaštitu i da će se pronaći počinitelji. Bit ću ustrajan u sprečavanju kriminala. Nisam nikakav lopov. Oni koji očekuju da će me na ovakav način obeshrabriti u tome neće uspjeti', rekao je Sabo, a prenosi Jutarnji list

Ni susjedi nisu ništa čuli, a policija je samo kratko izvijestila o napadu na 52-godišnju Vukovarku. Još su samo poručili kako policijski službenici poduzimaju kriminalistička istraživanja u cilju pronalaska nepoznatih počinitelja kaznenog djela.