propćilo ministarstvo

S jedrilice na otoku Žutu spašeno ozlijeđeno dijete

18.08.2021 u 18:40

Bionic
Reading

Lučka kapetanija Zadar spašavala je u utorak ozlijeđeno dijete s jedrilice na otoku Žutu, koje je prevezeno u zadarsku bolnicu, priopćilo je u srijedu Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture.

Iz Ministarstva navode da je Nacionalna središnjica za usklađivanje traganja i spašavanja na moru (MRCC Rijeka) jučer zaprimila poziv stranog državljanina, skipera jedrilice, koji je zatražio hitan medicinski prijevoz ozlijeđenog djeteta na području otoka Žuta.

Ozlijeđeno dijete u pratnji roditelja preuzeli su djelatnici brodice zadarske Lučke kapetanije i prevezli ga u Zadar, a u roku od 18 minuta ozlijeđeno dijete preuzeli su djelatnici Hitne medicinske pomoći Zadar na daljnju obradu.

Između niza hitnih medicinskih prijevoza koje je posljednjih dana izvršila posada brodice Lučke kapetanije Zadar, Ministarstvo izdvaja prijevoz pacijenta u ponedjeljak, 16. kolovoza, s Iža.

U luci Iž, uvala Drage, ukrcan je pacijent koji je otežano disao i imao bolove u prsima, te je s medicinskom pratnjom prevezen u luku Gaženica, gdje su pacijenta preuzeli djelatnici HMP Zadar.