POVOD ZA PREKID

Ružica Vukovac: Čula sam SDP-ov plan da se razbije Most

22.02.2016 u 08:13

Bionic
Reading

Uz Dragu Prgometa i njegove dvije, tu je Petrina i imamo još... Onda je ustao od stola i otišao – prepričava Ružica Vukovac telefonski razgovor poznatog SDP-ovca koji je čula na humanitarnom koncertu Zaklade Ana Rukavina, na koji je otišla sa sjednice Nacionalnog vijeća Mosta, piše Večernji list

Bilo je to lanjskog 21. prosinca, dan prije iznenadnog raskida Mosta nezavisnih lista s koalicijom Hrvatska raste. Iako se tako pisalo ovih dana, Vukovac demantira da je opisani trenutak bio presudan za prekid pregovora sa Zoranom Milanovićem.

'Kolega je nabrajao ljude koje ima i ostali su preda mnom zapravo komentirali da će upropastiti mene, i to u mom društvu!', opisuje Vukovac i ne otkriva imena, ali uz SDP-ovca bio je tu, kaže, i jedan istaknuti umirovljenik.

'Zar vas nisu prepoznali, nisu znali tko ste?', pitao je novinar Večernjeg lista.

'Bila sam u društvu malo po strani i uopće me nisu mogli povezati s Mostom. Oni su vrlo otvoreno razgovarali, a ja sam sjedila i slušala te se čudila jer sam znala da moji tamo dogovaraju suradnju', kaže ova diplomirana pravnica koja je u Most ušla kao načelnica Velike Kopanice.

'Sutradan smo održali novo Nacionalno vijeće i tu su mnogi članovi iznosili neugodnosti koje su doživjeli, pritiske, telefonske pozive. Božo (Petrov) je ispričao neugodne situacije koje je doživio, a na kraju sam i ja ovo spomenula. To nije bilo presudno, samo sam jedna od više članova Nacionalnog vijeća Mosta koji su iznijeli takvo iskustvo', rekla je Ružica Vukovac, objašnjavajući zašto je Most u zadnji čas raskinuo gotovo zaključene pregovore sa SDP-om i okrenuo se HDZ-u u pregovorima o formiranju saborske većine.