BRISELSKI MAMCI

Ruža Tomašić ide na Škorinoj listi, Biljana Borzan dala košaricu Bernardiću?

26.05.2020 u 20:54

Bionic
Reading

Političari u obilasku uspješnih primjera poduzetnika zvono je za uzbunu jer je jasno da je kampanja u tijeku. I dok brojka prijeđenih kilometara samo raste, raste i broj dogovorenih poslova. I HDZ i SDP danas su otkrili neke adute sa svojih lista.

Dok istaknuta stranačka lica putuju po Hrvatskoj, izborne liste se pojačavaju na sve moguće načine. SDP računa na svoje europarlamentarce.

"Fred Matić apsolutno, Romana Jerković zasada vjerujem“, rekao je Davor Bernardić koji će ovih dana razgovarati i s Biljanom Borzan.

Kako doznaje Dnevnik Nove TV, Biljana Borzan ne planira biti na listi. No zato će to učiniti Ruža Tomašić s Domovinskim pokretom. Najavljuje odlazak iz EU parlamenta sljedeće godine.

"Vjerojatno će me staviti u 10. izbornu jedinicu, gdje, kako, ne znam. Ali ja sam već najavila i rekla točan datum kad odlazim iz EU parlamenta, dakle to je 30. 6. 2021.", kazala je Ruža Tomašić, zastupnica u EU parlamentu (HKS).

Ako bilo tko od europarlamentaraca u Sabor uđe birat će između dvije fotelje, saborske i europarlamentarne.

Lista stranaka s kojima SDP izlazi na izbore nije konačna, još uvijek pregovaraju s regionalnim strankama, PGS-om i IDS-om.

"SDP će sa IDS-om nastaviti suradnju. Bilo predizbornu, bilo postizbornu“, rekao je Bernardić, predsjednik SDP-a.

  • +11
Split: Konferencija za medije koalicije Restart Izvor: Pixsell / Autor: Milan Sabic/PIXSELL

A što će biti postizborna stvarnost Milana Bandića? "O izborima u Praškoj 5 sljedeći tjedan“, najavio je Bandić kojem je HDZ zamjerio kritike Vladi zbog učinjenog nakon potresa.

Na pitanje je li i dalje nakon svega moguća koalicija s Milanom Bandićem, premijer Andrej Plenković je kazao: "Vidjet ćemo tko će prijeći izborni prag“.