poznat po propalom referendumu

Nova akvizicija Mosta: Na izbore izlazi i katolički aktivist Zvonimir Troskot

26.05.2020 u 16:33

Bionic
Reading

Nakon bračnog para Raspudić, Most je na svojim Facebook stranicama objavio novu akviziciju za parlamentarne izbore

'Vidim našu zemlju tako malo, a tako bogatu kulturom, baštinom i tradicijom. Vidim zemlju u kojoj se ostvaruju akadfemski, športski i umjetnički talenti. Vidim ostvaren potencijal u visokim tehnologijama, inovacijama, proizvodnji, poljoprivredi i šumarstvu naše Hrvatske. Vidim infrastrukturu koja nas spaja i koja nas povezuje. Vidim zajedništvo u naizgled nespojivom, u suradnji u izvrsnosti, vidim radost stvaranja u rukama naše generacije I zato baš pristupam Mostu kako bih svojim talentima doprinio izgradnji vizije ovakve Hrvatske koju ćemo onda prenijeti budućim generacijama. Naša misija počinje danas i ovdje u Hrvatskoj koja se budi. I zato 5.7.2020. ne ostanimo doma, izađimo na izbore', poručuje na Facebooku Mosta Zvonimir Troskot.

Troskot nije nepoznat hrvatskoj javnosti. Kao aktivist istaknuo se kao koordinator referendumske inicijative 'Narod odlučuje', no prema pisanju medija iz nje se povukao zbog neslaganja sa Željkom Markić.

Troskot je po zanimanju ekonomist, a svojedobno je za express.hr ispričao kako je postao vjernik nakon što se jednom jako napio u jednom zagrebačkom klubu. 'Na Trgu bana Jelačića kupio sam litru i pol vode. Negdje kod McDonald'sa sam se počeo u sebi moliti:"Isuse, sine Boga živoga, sine Davidov, smiluj mi se!', prisjeća se 34-godišnji Zvonimir Troskot prijelomne noći kad je odlučio okrenuti se katoličkoj crkvi.

'Stanovao sam tada na Sveticama, pa sam cijelim putem do kuće u sebi ponavljao svoju molitvu, rekavši – 'Ja ću se sad tebi moliti, a ti mene riješi moje boli u prsima'. I tako je bilo. Došao sam kući, legnuo u krevet i jednostavno se 'ugasio'. Ujutro kad sam se probudio, bol je nestala, a ja sam imao osjećaj kao da mi je netko dušu namazao putrom. Kao da mi je netko u grudni koš ispunio helijem. Znao sam – Bog je živ!', rekao je Troskot i od tada se svakog utorka s vršnjacima okupljao u molitvenoj zajednici i umjesto u noćnim klubovima, vrijeme provodio ispred Kamenitih vrata prebirući krunicu.