REGIJA BRJANSK

Rusija gubi najbolje avione, SU-34 srušio se na granici s Ukrajinom

13.05.2023 u 15:22

Bionic
Reading

Ruski borbeni zrakoplov SU-34 srušio se u regiji Brjansk na granici s Ukrajinom, javila je ruska agencija TASS pozivajući se na hitne službe, što je drugi takav incident u subotu nakon pada helikoptera u toj regiji koji je, kako se čini, srušen

Ranije je TASS pozivajući se na dužnosnika hitnih službi rekao da se prema prvim informacija helikopter zapalio prije nego što se srušio blizu lokacije Klinci, 40 kilometara od granice. Video snimke na ruskim društvenim mrežama u subotu pokazale su da je, kako se čini, helikopter bio pogođen i srušen u regiji Brjansk.

No video snimka na ruskom proratnom portalu Vojenij Osvedomitelj, koji ima oko pola milijuna pratitelja, pokazuje da helikopter eksplodira visoko u zraku te je izbačen s putanje i ruši se istočno u plamenu.

Ruski mediji izvijestili su da su poginuli ljudi u helikopteru Mi-8, iako za to nema službene potvrde iz ruske vlade, piše dpa. Njemačka agencija dodaje da se SU-34 navodno srušio nekih 10 kilometara od mjesta gdje je pao helikopter te da sudbina pilota nije jasna.

Rusko ministarstvo obrane nije dalo izjavu. Područje oko Brjanska ruska vojska koristi za napade na susjednu Ukrajine, dodaje dpa.  U komentarima uz video snimku koju Reuters nije mogao provjeriti, navodi se da je ruski transportni helikopter Mi-8 srušen projektilom.

Druge snimke pokazuju olupinu na poljoprivrednom zemljištu. Mi-8 ima široku primjenu za vojne i civilne svrhe.  Ukrajina zasad nije komentirala incidente, dodaje Reuters.