KONTROLNE POSTAJE

Ruska vojska pred vratima grada Hersona, gradonačelnik uputio važnu poruku

01.03.2022 u 08:19

Bionic
Reading

Ruska vojska nalazi se pred vratima ukrajinskog grada Hersona, na jugu zemlje, rekao je gradonačelnik tog grada u noći na utorak. 'Na ulazima u Herson ruska vojska postavila je kontrolne postaje. Teško je reći kako će se situacija razvijati', napisao je na Facebooku Igor Kolikajev, gradonačelnik Hersona

Dodao je da je Herson 'ukrajinski grad i to će i ostati. Herson će se oduprijeti!' napisao je.

'Nalazim se u svom uredu kako bih koordinirao službe da biste se vi probudili u relativno mirnom gradu', dodao je, zatraživši od stanovnika da ostanu smireni i oprezni i da ne izlaze za vrijeme policijskog sata.

'Ne vodite agresivne razgovore ni s kime i ne provocirajte sukobe sa svojim neistomišljenicima... ovo nije bitka, ovo je rat. A rat se dobiva razumnim postupcima i hladne glave', zaključio je.

Na društvenim mrežama video snimke pokazuju ruske snage kako ulaze u taj grad s 290.000 stanovnika.

Rusija je u četvrtak počela invaziju na Ukrajinu.

Tijekom noći nastavili su se ruski napadi i na istočni ukrajinski Harkiv i glavni grad Kijev, a u napadu na sjeveroistočnu regiju Sumi gubitke su pretrpjele obje strane.

  • +4
Lviv, zapadna Ukrajina Izvor: EPA / Autor: MYKOLA TYS

Regionalni guverner rekao je da je 70 ukrajinskih vojnika poginulo kada su Rusi bombardirali vojnu bazu u gradu Ohtirka u regiji Sumi.

Kako su pokazale snimke američke satelitske tvrtke Maxar, ruski vojni konvoj koji se proteže preko 60 kilometara približava se glavnom gradu, a Kijevu koji je i dalje pod kontrolom ukrajinske vojske.

Izvor: Wochit / Autor: AFPTV